Categorie In detail

The Thieves Cave Experiment
In detail

The Thieves Cave Experiment

Sociale psychologie-experimenten geven ons zeer nuttige informatie over het gedrag van individuen. Een van de meest interessante is het zogenaamde Thieves Cave Experiment (Robbers Cave Experiment in het Engels). Laten we eens kijken wat het is. Inhoud 1 Onderzoeken hoe de groep werkt 2 Basis van het experiment 3 Fasen van het experiment Onderzoeken hoe de groep werkt Het dievengrot-experiment is een klassieker op het gebied van sociale psychologie.

Lees Verder
In detail

De klim verlagen

Deze video levert een paradoxale situatie op. We zien een pad dat blijkbaar een opwaartse helling heeft en toch kunnen een paar eenvoudige ballen op het pad klimmen. De oplossing aan het einde van de video.
Lees Verder
In detail

De prijs van het boek

Andrés en Berta willen dat iedereen het geschiedenisboek koopt. Andrés mist 7 euro om het te kopen en Berta 1 euro. Als ze het geld dat ze hebben, kunnen ophalen, kunnen ze niet eens een boek voor beiden kopen. Wat kost het boek? Oplossing Het boek kost 7 euro. Andres had geen geld en Berta had 6 euro.
Lees Verder
In detail

Hoeveel zonen en dochters?

Mijn dochter heeft evenveel zussen als broers en elk van haar broers heeft twee keer zoveel zussen als broers. Hoeveel zonen en dochters heb ik? Oplossing Ik heb 4 dochters en drie zonen. Elke dochter heeft 3 zussen en drie broers en elke zoon heeft 4 zussen en twee broers, twee keer zoveel zussen als broers.
Lees Verder
In detail

Parallelle lijnen?

Deze horizontale grijze lijnen lijken helemaal niet parallel, maar dat zijn ze echt. De positie van de zwarte vierkantjes is verantwoordelijk voor deze valse optische illusie, ze zorgen ervoor dat we het beeld verkeerd interpreteren. Kijk zelf maar.
Lees Verder
In detail

Oprecht, gezond, gek en leugenaars

Er is een stad bewoond door oprechte mensen en andere leugenaars, waar de helft van de bevolking gek is en de andere helft gezond. Een gezond persoon gelooft dat alle ware uitspraken waar zijn en gelooft dat alle valse uitspraken vals zijn. Een gek is daarentegen van mening dat alle ware uitspraken onjuist zijn en gelooft dat alle valse uitspraken waar zijn.
Lees Verder
In detail

Van één tot acht

Plaats de nummers van 1 tot 8 op het volgende bord zodat het nummer in elk rood vak gelijk moet zijn aan de som van de nummers in de witte dozen eromheen: Oplossing 6 7 1 8 4 2 5 3 Om tot de oplossing te komen, kunnen we de volgende redenering maken: Het is duidelijk dat het getal 8 niet in de witte vakken kan worden geplaatst, omdat elke som met deze waarde een getal groter dan 8 zou opleveren.
Lees Verder
In detail

Het probleem van de kassier

De bankbediende kan ons een aantal interessante ervaringen vertellen die zich in de dagelijkse routine voordoen en een aantal vreemde problemen die zich voordoen in de vorm van puzzels. Wat zou je bijvoorbeeld doen als een bejaarde heer die, zoals de meeste stervelingen, terughoudend is om ons een rekening van 200 dollar te geven en zegt: “Geef me wat rekeningen van 1 dollar, tien keer meer rekeningen van 2 dollar en rust in 5 dollarbiljetten. "
Lees Verder
In detail

Het spel van munten vangen

Mijn broer en ik zijn dol op het muntspel. Het bestaat uit het plaatsen van 20 munten op een tafel, zodat we als alternatief een, twee of drie munten nemen, zoals gewenst door elke speler. De speler die de laatste munten opneemt wint. Is er een strategie om altijd te winnen? Oplossing De winnaar is de laatste die munten opneemt, dat wil zeggen de eerste van de spelers met nog één, twee of drie munten over.
Lees Verder
In detail

De leeftijd van mijn oma

Ik wil weten hoe oud mijn grootmoeder is en ze vertelt me ​​dat als we 8 van haar leeftijd aftrekken, de resterende 3/4 60 zijn. Hoe oud is mijn grootmoeder? Oplossing Hij is 88 jaar oud.
Lees Verder
In detail

Drie driecijferige nummers

Gebruik alle getallen van 1 tot 9 en zonder ze te herhalen, zoek drie getallen van drie cijfers elk zodanig dat de tweede het dubbele van de eerste is en de derde de drievoudige van de eerste. Welke cijfers is het? Oplossing De getallen zijn 219, 438 en 657. Het resultaat wordt verkregen door te scoren, rekening houdend met het feit dat de vijf alleen in de tweede positie van het derde getal kunnen komen, omdat de dubbele tien is en het niet mogelijk is om nullen te plaatsen en ook niet dubbele van geen geheel getal en kan ook niet drievoudig zijn omdat vijf zouden worden herhaald.
Lees Verder
In detail

De snelste manier

Om thuis te komen van school gebruik ik altijd de fiets. Er zijn twee mogelijke paden om bij mijn huis te komen: de eerste is helemaal vlak en de tweede gaat halverwege en de andere helft naar beneden. Als ik de cirkel op ga, is het twee keer zo langzaam als wanneer ik de flat op ga, maar op de weg naar beneden ga ik twee keer zo snel, dus ik moet hetzelfde doen, ongeacht het pad dat ik neem.
Lees Verder
In detail

Capicúas toevoegen

Juan wilde alle viercijferige capicúa-nummers toevoegen, maar vergat er een toe te voegen. Welk nummer bent u vergeten als het verkregen bedrag 490776 was? Oplossing We zullen proberen een snelkoppeling te vinden om alle capicúas toe te voegen die Juan had moeten toevoegen en dan zullen we het verkregen bedrag aftrekken.
Lees Verder
In detail

Ontbrekende relaties

Eind jaren zeventig legde China het beleid voor één kind op om te proberen de groeiende bevolking van het land te beheersen, zodat elk paar maar één kind kon krijgen. Welke familierelaties zullen in China ophouden te bestaan? Oplossing Er zullen geen broers, ooms, neven, neven of zwagers zijn.
Lees Verder
In detail

Treinen in de tunnel

Een trein van 400 meter lang passeert tegelijkertijd een tunnel van 600 meter lang, terwijl een andere trein twee keer zo snel en halflang een tunnel met driedubbele lengte kruist. Welke trein verlaat als eerste de tunnel? Oplossing Als we de formule toepassen: snelheid = ruimte / tijd hebben we dat de tijd die de eerste trein nodig heeft om de tunnel volledig te verlaten is: Voor de tweede trein van halve lengte: 200 m, drievoudige tunnellengte: 1800 en dubbel van snelheid: 2v moeten we: Dat wil zeggen dat ze exact hetzelfde nemen om de tunnel te verlaten.
Lees Verder
In detail

Stapels lucifers

Ana leegde een luciferdoosje op tafel en verdeelde ze in drie verschillende stapels. In die stapels waren er in totaal 48 wedstrijden en hij observeerde het volgende: “Als vanaf de eerste stapel, zoveel wedstrijden als er in eerste instantie waren in de tweede en vervolgens van de tweede stap naar de derde, zoveel wedstrijden als er waren in deze derde stapel en vervolgens van de derde er gebeurde veel met de eerste evenveel wedstrijden als in de eerste keer, aan het einde van dit proces zijn de drie stapels hetzelfde ”.
Lees Verder
In detail

Het dobbelspel van de kermis

Het volgende dobbelspel is erg populair op beurzen, maar het komt zelden voor dat twee mensen het eens zijn over de kansen om de speler te winnen, dus ik presenteer het als een elementair probleem van de waarschijnlijkheidstheorie. Op het bord hebben we zes vakken gemarkeerd met de nummers 1, 2, 3, 4, 5 en 6.
Lees Verder
In detail

Snoepjes voor kinderen

Als een anderhalve dag elke dag anderhalf snoep eet, hoe lang duurt het dan vier en een half jaar kinderen om vier en een half snoep te eten? Oplossing Als elk anderhalf kind anderhalve dag nodig heeft om anderhalf snoepje te eten, zullen vier en een half jaar ook anderhalve dag nodig hebben om anderhalf snoepje te eten, aangezien het aantal kinderen en consumptie beide met 3 worden vermenigvuldigd.
Lees Verder
In detail

Hugo is jarig

Hugo werd in april op een regenachtige zondag in Parijs geboren en werd zeven op een zonnige zondag in Tokio. Hoe oud was je in 1996? Geëxtraheerd van de pagina lolamr.blogalia.com Oplossing Verjaardagen worden elke zes jaar herhaald op de dag van de week (er zit maar één sprong tussenin), maar aan het einde van de eeuw, ondanks astrofysische correctie, hebben ze ondanks sprong geen Nog een dag in februari (kijk naar 2000).
Lees Verder
In detail

De munt en het gat

Een munt met een diameter van 3 cm kan door een gat met een diameter van 2 cm gaan, zonder deze te forceren of te scheuren. Hoe? Oplossing We maken een rond gat met een diameter van 2 cm in het midden van een vel papier. Het vel papier wordt 3 of 4 keer om zichzelf gevouwen zoals weergegeven in de afbeelding, waarbij het gat als hoekpunt wordt gebruikt, wat resulteert in een trechter.
Lees Verder
In detail

Vlag van Noorwegen

De vlag van Noorwegen is een van de vijf onafhankelijke staatsvlaggen met het Scandinavische kruis. Het werd in het begin van de negentiende eeuw aangenomen en de kleuren vertegenwoordigen Denemarken (rood) en Zweden (blauw), landen waarvan vóór en na 1821 Noorwegen deel uitmaakte of verenigd was en het witte kruis het christendom vertegenwoordigt.
Lees Verder