Categorie Opmerkingen

Motivatie om uw doelen te bereiken
Opmerkingen

Motivatie om uw doelen te bereiken

Zoals bij elke menselijke dimensie, is motivatie moeilijk te definiëren en nog veel meer om te begeleiden. Laten we aan het begin eens nadenken over deze drie theorieën: traditioneel rationalisme, dat van mening is dat we handelen omdat we een reden hebben om dit te doen, verantwoordelijk zijn voor onze acties, het mechanisme dat het tegenovergestelde zou zijn: we handelen op biochemische factoren die, als we ze begrijpen, onze prestaties zouden verbeteren.

Lees Verder
Opmerkingen

Het belangrijkste is om deel te nemen

De haas en de schildpad vertrekken van het doel om een ​​baan te lopen in een cirkelvormig stadion. Terwijl de haas rondgaat en een kwartier reist de schildpad slechts een derde van een bocht. Hoeveel ronden moet elke ronde opnieuw nemen om het doel te bereiken? Oplossing Wanneer de schildpad voor de eerste keer de finish bereikt, bevindt de haas zich in het derde kwart van het stadion, na drie ronden.
Lees Verder
Opmerkingen

Het probleem van leeftijden

Alberto is vijfendertig jaar oud, Beatriz twaalf en Cecilia vijftien. Wanneer zal de som van de leeftijden van Betriz en Cecilia gelijk zijn aan de leeftijd van Alberto? Oplossing Over 8 jaar wordt Alberto 43, Beatriz 20 en Cecilia 23. (20 + 23 = 43)
Lees Verder
Opmerkingen

Trappen op en af

Toen ik al 7 trappen van de trap was afgegaan die uitkijkt op de straat, kwam ik de zoon van de buurman tegen die de treden twee tegelijk klom, zodat toen ik nog 4 treden over had om naar beneden te gaan, de jongen al was geklommen Alle trappen. Wat een behendigheid, dacht ik. Voor elke stap die ik onderneem gaat het twee omhoog
Lees Verder
Opmerkingen

Velázquez

In 1999 werd het vierde eeuwfeest van de geboorte van Velázquez gevierd. Het jaar dat hij stierf is een veelvoud van 5, waarvan de tientallen geen priemgetal zijn. Als alle cijfers in dat aantal optellen tot 13, hoeveel jaar leefde de grote schilder? Oplossing Hij leefde 61 jaar. Het jaar dat hij stierf moet beginnen op 16 en eindigen op 0 of 5.
Lees Verder
Opmerkingen

Het wrak

Na vier dagen oversteken zonk een vrachtschip en kon slechts een deel van de bemanning in de reddingsboot worden gered. Daar vonden ze voorzieningen en water voor dertien dagen, één liter per persoon per dag. Op de derde dag na het wrak verloren ze een deel van het water door een zeeslag en aan het einde van de vijfde dag stierf een van de mannen.
Lees Verder
Opmerkingen

Foto verzamelaars

Agustín, Benito, Carlos, Diego, Esteban en Federico zijn zes schilderijenverzamelaars waarvan twee broers. Op een dag gingen ze samen naar een tentoonstelling en kochten als volgt: Agustin kocht 1 schilderij, Benito kocht 2, Carlos 3, Diego 4, Esteban 5 en Federico 6 schilderijen. De twee broers betaalden hetzelfde bedrag voor elk van de schilderijen die ze kochten.
Lees Verder
Opmerkingen

Hoe is het met de kat?

De kat van Monica is lichter dan die van Sandra, maar meer lui en dik dan die van Josemi, die zelfs luier is dan die van Victoria, die dunner is dan die van Monica, die dikker is dan die van Sandra, die donkerder is dan die van Victoria, hoewel Josemi's minder lui en lichter is dan die van Sandra.
Lees Verder
Opmerkingen

Van 1 tot 9 en voeg 100 toe

Gebruik de getallen van 1 tot en met 9, zonder hun volgorde te wijzigen of samen te voegen en met behulp van de basisberekeningen: optellen, aftrekken, vermenigvuldigen en delen, kunt u er 100 krijgen? Bijvoorbeeld bij deze poging: 1 - 2 + 3 + 4 + (5 × 6) + (7 × 8) + 9, krijgen we als resultaat 101 Oplossing Er zijn veel oplossingen.
Lees Verder
Opmerkingen

Taarten eten

Toen Pepito en zijn vrouw gingen zitten voor thee met hun schoonzus en schoondochter, aten ze elk een ander aantal taarten (niemand bleef achter zonder te eten) en in totaal verslonden ze elf. Pepito's vrouw at twee en schoonzus vier. Hoeveel taarten heeft Pepito gegeten? Pepito-oplossing heeft vijf cakes gegeten. De enige manier om de rekeningen toe te voegen is dat Pepito's schoonzus en schoondochter dezelfde persoon zijn.
Lees Verder
Opmerkingen

Klim in de lift

Vier rugbyspelers gaan een lift in die maximaal 380 kilo kan dragen. Paul weegt het meest, als elk van de anderen zoveel weegt als hij, zou het alarm de lift stoppen. Carlos is de lichtste, de lift kan tot vijf gaan zoals hij. Ramón weegt 14 kilo minder dan Pablo en slechts zes minder dan Jezus die 17 kilo meer weegt dan Carlos.
Lees Verder
Opmerkingen

Waar gaat de bal heen?

Bekijk deze video met vier wegen die in het midden samenkomen. Blijkbaar moet een op een van de wegen geplaatste bal uit het circuit vallen, maar soms zijn dingen niet wat ze lijken.
Lees Verder
Opmerkingen

Ames kamer

De kamer van Ames is uitgevonden door de Amerikaanse oogarts Adelbert Ames, Jr. Het is zo geconstrueerd dat het van voren gezien een gemeenschappelijke kamer van een kubieke vorm lijkt te zijn, met een achterwand en twee zijwanden evenwijdig aan elkaar en loodrecht op het horizontale vlak van de vloer en plafond.
Lees Verder
Opmerkingen

Het verborgen dier

Tussen deze onschadelijke stapel puzzelstukjes verbergt een van de felste dieren op aarde. Kun je het vinden? Oplossing Als u zich van de afbeelding verwijdert, ziet u gemakkelijker de kop van een tijger.
Lees Verder
Opmerkingen

De prijs van de bartofón

Ik heb een factuur die me vertelt dat acht astrodeniums, een bartofón, drie cartunes en drie dosefríos anderhalve maand geleden voor mijn bedrijf werden gekocht en dat we in totaal 350 euro moesten betalen. Slechts een maand geleden hebben we nog een factuur van dezelfde leverancier ter waarde van 250 euro voor het kopen van vijf astrodennes, twee bartofones, twee cartunes en een dosefrio.
Lees Verder
Opmerkingen

Wijn bezorgen

Drie vrienden kochten een doos vol met wijnflessen van een straatverkoper. Ten tijde van de distributie zagen ze dat de doos 21 gelijke flessen bevatte, waarvan er slechts 7 volledig gevuld waren. Er waren 7 anderen die precies in het midden waren en nog eens 7 leeg. Ondanks de zwendel, besloten ze om de wijn en flessen onder alle te verdelen, zodat elke fles dezelfde hoeveelheid wijn en flessen nam.
Lees Verder
Opmerkingen

De muizenplaag

In een bepaalde stad, tegen een brute muizenplaag, werden katten gebruikt die elk op hetzelfde aantal knaagdieren jaagden. Het is bekend dat 1,111,111 de gejaagde muizen waren en minder dan 1,111 de betrokken katten. Hoewel er geen fysiek bewijs was voor het exacte aantal muizen waarop elke kat jaagde, worden deze gegevens vastgelegd in de officiële registers.
Lees Verder
Opmerkingen

Maria's leeftijd

Het vierkant van het tijdperk van Maria is het vierde deel van het vierkant van het tijdperk van Johannes dat de helft van 20 is. Wat is het tijdperk van Maria? Oplossing Maria is 5 jaar oud. Het vierkant van het tijdperk van Maria: het is het vierde deel van het vierkant van het tijdperk van Johannes dat de helft van 20 is
Lees Verder
Opmerkingen

De drie buren

Ana, Carmen en Teresa zijn drie vrienden die in aangrenzende huizen wonen. Carmen is degene die in het middelste huis woont. De ene houdt van het theater, de andere gaat op de fiets en de laatste keer zwemmen, maar we weten niet met wie elk van de hobby's overeenkomt. Een buurman van de stad vertelt ons echter het volgende: Degene die graag af en toe op de fiets gaat, neemt Teresa's hond uit voor een wandeling.
Lees Verder
Opmerkingen

Het vierkant van rechthoeken

We hebben vijf rechthoeken waarvan de zijden de volgende lengtes hebben: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 en 10, hoewel niet noodzakelijk in deze volgorde. Met deze vijf rechthoeken kunnen we een groter vierkant vormen. Hoe lang is dat vierkant? Oplossing De afbeelding toont het vierkant gevormd door de verschillende rechthoeken.
Lees Verder
Opmerkingen

Extreem snelle stapel

De laatste jaren is een sport met de naam Speed ​​Stack erg populair geworden in de Verenigde Staten. Het spel bestaat uit het stapelen van piramidevormige glazen die verschillende series van 3, 6 of 10 glazen maken, afhankelijk van de spelmodus. U kunt deze illustratieve video bekijken. Een jonge man uit dat land is bereid om het hoogterecord van gestapelde glazen te breken en wil een piramide van 100 lange glazen maken.
Lees Verder