Categorie Kort

Houdt van stikken
Kort

Houdt van stikken

Grote fout is dat van veel ouders die hun kinderen te veel beschermen, met overmatige zorgen, denken dat hoe groter de hoeveelheid zorg, hoe groter de genegenheid die ze geven. Die overmatige aandacht beperkt hen en belemmert de ontwikkeling van hun persoonlijkheid, waardoor ze afhankelijker, onzekerder, onstabiel en emotioneel onvolwassen worden.

Lees Verder
Kort

Van 1 tot 12 met drie negens

Kunt u met behulp van drie negens en met de symbolen en wiskundige bewerkingen die u nodig hebt de getallen van 1 tot 12 krijgen? Kijk naar dit voorbeeld voor nul: (9 - 9) × 9 = 0 Oplossing Dit horloge bevat de oplossing:
Lees Verder
Kort

Hoeveel dozen hebben we?

Dit is een probleem om mentaal op te lossen, zonder de hulp van papier en potlood of andere middelen. We hebben drie dozen van gelijke grootte individueel en gescheiden van elkaar. In elke doos zitten twee andere kleinere en in elk van deze nog vier nog kleinere. Hoeveel dozen zijn er in totaal? Oplossing We hebben in totaal 33 dozen: 3 grote dozen 6 middelgrote dozen 24 kleine dozen
Lees Verder
Kort

Zoek de schakelaar

We zijn in een huis met twee verdiepingen. Op de begane grond zijn er drie schakelaars en op de bovenste verdieping is er een enkele lamp. Hoe kunnen we erachter komen welke van de drie schakelaars degene is die die lamp inschakelt, rekening houdend met het feit dat we maar één keer naar boven kunnen gaan om te controleren of de lamp aan is?
Lees Verder
Kort

Videorecorder

Een videoband kan 2 uur opnemen in de modus voor hoge kwaliteit (SP) of 4 uur in de modus voor gemiddelde kwaliteit (LP) of 6 uur in de modus voor lage kwaliteit (XLP). Na het opnemen van een hoofdstuk van 32 minuten van mijn favoriete serie in de SP-modus en een documentaire van 44 minuten in de LP-modus, hoeveel minuten kunnen nog worden opgenomen in de XLP-modus?
Lees Verder
Kort

Diefstal van de kroon

In het koninkrijk van vindingrijkheid stal iemand de kroon van de prins die op het punt stond koning te worden. De soldaten arresteerden drie verdachten, onder wie de enige die schuldig was aan de overval. Ze werden voor de prins gebracht en het gebeurde dat de eerste onmiddellijk de tweede van de overval beschuldigde.
Lees Verder
Kort

Twin priemgetallen

We weten dat er geen twee opeenvolgende priemgetallen kunnen zijn, behalve voor het paar {2, 3}. Dit is duidelijk als we denken dat in elk paar opeenvolgende getallen een van hen even zal zijn. En het enige even priemgetal is 2. Nu beschouwen we het volgende: zijn er twee opeenvolgende oneven die neven zijn? Bijvoorbeeld.
Lees Verder
Kort

De drie zussen

Ik heb drie zussen die hun leeftijd nooit herkennen. Op de leeftijd vragen ze altijd het volgende: 1) Alicia en Beatriz zeggen dat een van hen de oudste van de drie is. 2) Een van de twee, of Carla is de oudste of Alicia is de jongste. Welke is de grootste van de drie? Oplossing Op het eerste nummer, als Alicia de oudste was, kon Carla op het tweede nummer niet hetzelfde zijn en Alicia ook de minderjarige, dus kwamen we tot een tegenstelling.
Lees Verder
Kort

Het probleem van de 300 kabels

De exploitant van het telefoonbedrijf heeft een zware taak. U moet 300 kabels aansluiten om de telefoonlijn naar 300 huizen in een nieuwe urbanisatie mogelijk te maken. Het probleem is dat de telefooncentrale waar de kabels vandaan komen zich in een naburige stad bevindt op 5 km afstand zonder enige vorm van communicatie en de operator heeft slechts één batterij en één lamp als het enige hulpmiddel om de twee uiteinden van elke kabel en stroom te identificeren maak verbindingen correct.
Lees Verder
Kort

De schaduw van de trein

Op een zonnige ochtend vertrok een hogesnelheidstrein van het bedrijf RENFE vanaf het station Zaragoza op weg naar Barcelona. Wie reist er sneller, de trein of zijn schaduw? Oplossing In principe is de snelheid van de trein dezelfde als die van zijn schaduw, maar als we rekening houden met het feit dat de schaduw van een statisch object van west naar oost beweegt, moeten we aannemen dat de schaduw van de trein langzamer reist wanneer de trein naar de West maar sneller als de trein naar het oosten reist.
Lees Verder
Kort

Gebroken tapijt

Een tapijt van 8 m bij 5 m was beschadigd, dus het was noodzakelijk om een ​​rechthoek in het midden van 4 m bij 1 m te snijden, zoals te zien in de figuur. Iemand bedacht een ingenieuze methode om het tapijt in twee delen te snijden waarmee je een vierkant tapijt van 6 meter zijkant kon bouwen. Hoe zagen de twee stukken eruit?
Lees Verder
Kort

De denkbeeldige kubus

Waarom zie je een kubus in een afbeelding gevormd door cirkels die van elkaar gescheiden zijn? Zeker door de wet van "goede continuïteit" beschreven door de psychologische school van Gestalt (Duits woord dat "configuratie" of "georganiseerde totaliteit" betekent) Deze tak van psychologie stelt dat de totaliteiten voorrang hebben, zowel in perceptie als gedrag , op de delen waaruit het bestaat.
Lees Verder
Kort

1 + 1 = 3

Het klinkt misschien wat paradoxaal, maar we gaan de basis van de wiskunde verkruimelen door aan te tonen dat 1 + 1 gelijk is aan 3. We beginnen met een onbetwistbare gelijkheid: we voegen beide leden van gelijkheid toe in dezelfde hoeveelheid: we kunnen de vorige uitdrukking transformeren in: als we We repareren, we zien dat we aan beide kanten het resultaat hebben van het kwadrateren van een binomiaal, dus we kunnen vereenvoudigen: als we de vierkantswortel van beide leden extraheren, hebben we dat: of wat hetzelfde is Of dat: hoe is het mogelijk?
Lees Verder
Kort

Het gestolen goud

Een sjeik moet 100 goudstaven van elk 1 kilo vervoeren. Hiervoor heeft het 10 kamelen en 1 bewaker voor elke kameel. Elk van deze kamelen draagt ​​10 blokken. Aan het einde van de reis vertelt de vertrouweling van de sjeik hem dat een van de bewakers 1 gram goud heeft gestolen van elk van de 10 edelmetalen die hij bij zich had, maar niet met zekerheid weet welke bewaker hij is.
Lees Verder
Kort

Anamorfosis

Anamorfose is een omkeerbare vervorming van een afbeelding geproduceerd door een optische procedure (zoals het gebruik van een gebogen spiegel) of door een wiskundige procedure. Het is een perspectiefeffect dat in de kunst wordt gebruikt om de waarnemer naar een bepaald vooraf bepaald of bevoorrecht standpunt te dwingen, van waaruit het element een evenredige en duidelijke vorm aanneemt.
Lees Verder
Kort

Werken op locatie

Twee metselaars zijn verdeeld in twee delen, veel 100 stenen. Omdat het werk erg laat is, willen ze geen tijd verspillen aan het tellen van stenen, dus verdelen ze ze met het oog zodat ze min of meer de helft hebben. De eerste metselaar moet ze in rijen van 5 stenen plaatsen, terwijl de tweede ze in kolommen van 7 stenen plaatst.
Lees Verder
Kort

Passagiers, naar de trein!

Een trein verlaat het station met de helft van de stoelen bezet. In de eerste stop gingen evenveel mensen naar boven als naar beneden. In de tweede stop ging de helft van de mensen die uitstapten bij de eerste stop omhoog en tweemaal zoveel mensen gingen naar boven bij de eerste stop. Zoveel mensen als de som van de mensen die uitstapten bij de eerste twee haltes, gingen omhoog bij de laatste halte en evenveel mensen gingen omlaag als de som van de mensen die de eerste twee haltes bereikten.
Lees Verder
Kort

De snelste klik

Andrés, Benjamín en Carlos zijn drie vrienden die dol zijn op het QuickClick-spel, dat bestaat uit 40 klikken met de computermuis op de snelst mogelijke snelheid. Andrés kan 20 keer klikken in 20 seconden, Benjamin klikt 10 keer in 10 seconden en Carlos klikt 5 keer in vijf seconden.
Lees Verder
Kort

Russische roulette spelen

Buffalo Bill en Butch Cassidy vechten voor de gunsten van de showgirl. Op een gegeven moment stelt Butch Bill voor om Russische roulette te spelen. Ze nemen een revolver van 6 kogels en laten slechts drie kogels ondergebracht in opeenvolgende kamers. Bill neemt de revolver zonder na te denken en schiet op zijn eigen tempel, maar gelukkig bevatte de camera geen enkele kogel dus nu is het de beurt aan Butch.
Lees Verder
Kort

Het probleem van de pillen

Mijn oom Joaquin heeft een ziekte die hem dwingt om één pil te nemen van elk van de twee verschillende medicijnen die de arts 30 opeenvolgende dagen heeft voorgeschreven. De apotheker gaf hem een ​​fles medicijn "A" en een fles medicijn "B" die elk precies 30 pillen bevatten.
Lees Verder