Categorie Artikelen

Wees dankbaar, weet hoe je je leven kunt veranderen
Artikelen

Wees dankbaar, weet hoe je je leven kunt veranderen

Iets eenvoudigs als bedanken verbergt een voordeel zo groot dat we ons soms niet eens kunnen voorstellen. Een eenvoudig gebaar zoals "dank u wel" is het begin van het proces. Dankbaar zijn is een psychologische houding die ons leven kan transformeren veel verder dan wat we eerst kunnen denken.

Lees Verder
Artikelen

De gigantische vergelijking

Van de pagina www.dow.com krijgen we een interessante puzzel met een heel eenvoudige vraag, hoewel het beantwoorden niet zo eenvoudig zal zijn. Wat is het resultaat van deze vergelijking? Met dank aan Raúl García voor de bijdrage. Oplossing De oplossing voor de vergelijking is 7.000.000.000, wat overeenkomt met het aantal inwoners van de planeet in 2011.
Lees Verder
Artikelen

Omhoog of omlaag

Hier kunnen we enkele arbeiders in een huis zien werken. Wat niet duidelijk is, is of ze een terras maken, het dak repareren of op de vloer werken. Er is ook iemand die van bovenaf kijkt om te zien hoe ze het doen. Wat zie je
Lees Verder
Artikelen

Gezicht of kruis spelen

Drie mensen besluiten te spelen om munten te gooien en te kijken of ze samenvallen in gezicht of kruis. Elke gooit een munt en degene die niet overeenkomt met de andere twee verliest. De verliezer moet het bedrag dat elke tegenstander op dat moment heeft verdubbelen. Na drie wedstrijden heeft elke speler één keer verloren en heeft hij 240 cent.
Lees Verder
Artikelen

De code van de kluis

De directeur van de bankfiliaal van mijn stad is een ietwat eigenaardig persoon. Zozeer zelfs dat het de code van de bankkluis heeft gegraveerd aan de binnenkant van het deksel van een nieuwsgierige houten doos met een schuifdeksel dat niet verbergt, maar eerder op zijn tafel wordt tentoongesteld. Om de code tegen nieuwsgierige blikken te beschermen, bevat die doos ook een dodelijke gifslang die onvermijdelijk iedereen bijt die de doos opent en tegelijkertijd bescherming zoals handschoenen doorgeeft.
Lees Verder
Artikelen

Het geomagische vierkant VI

De afbeelding toont een onvolledig geomagisch vierkant. Vergelijkbaar met de magische vierkanten waarin we bij het optellen van alle nummers van een rij, kolom of diagonaal altijd hetzelfde resultaat krijgen, als we in dit geomagische vierkant alle stukjes van een rij, kolom of diagonaal samenvoegen, krijgen we altijd de figuur die verschijnt aan de zijlijn
Lees Verder
Artikelen

Zoek het nummer AB

Zoek een nummer dat bestaat uit twee cijfers: AB dat het priemgetal is dat zich op de CD º positie van de lijst met priemgetallen bevindt en dat achterwaarts wordt gelezen: BA is het DC º priemgetal in omgekeerde volgorde: CD is het resultaat van vermenigvuldiging A * B. Het is het geval dat zowel A als B en A B Capicúas-getallen (of palindromen) zijn als we ze in binair getal uitdrukken.
Lees Verder
Artikelen

Het examencijfer

Wanneer de docent de eerste zes examens in de klas heeft gecorrigeerd, is het gemiddelde cijfer 8,4 punten. Bij het corrigeren van de zevende stijgt de gemiddelde score tot 8,5 punten. Welk cijfer heb je voor het zevende examen? Oplossing Het zevende leerjaar is 9.1. Het totaal van de eerste 6 examens is: 8,4 × 6 = 50,4.
Lees Verder
Artikelen

Treinreizigers

Er is een regelmatige treinverbinding die mijn stad verbindt met de stad. Treinen vertrekken elke 10 minuten vanaf beide uiteinden van de route die precies een uur duurt. De openingstijden van de dienst gaan van 07:00 's ochtends tot 21:00' s nachts, het tijdstip waarop de laatste trein elk van de eindstations verlaat.
Lees Verder
Artikelen

Woordvolgorde

We staan ​​voor een van de typische hobby's waarin het ene woord een ander wordt door bij elke stap een enkele letter te wijzigen. In dit geval helpt een zin ons om elk van de woorden te vinden. Ik ben een drankje. Verander een brief en ik word een boom. Verander nog een brief en ik word de vloer van je huis.
Lees Verder
Artikelen

Verander de zin in onwaar

Deze zin heeft geen medeklinkers. Vervang de N van de vorige zin door een getal dat in letters wordt uitgedrukt waardoor de zin onwaar is. Oplossing Om ervoor te zorgen dat de bewering vals is, moeten we zoeken naar een getal dat het aantal medeklinkers in de zin uitdrukt, inclusief het nieuwe geïntroduceerde woord.
Lees Verder
Artikelen

Walvisgewicht baby

Een babywalvis weegt maar liefst 3 olifanten of gelijk aan 5 nijlpaarden. Een nijlpaard weegt evenveel als een neushoorn of 2 giraffen. Een giraf weegt maar liefst 4 zebra's of 13 chimpansees. Hoeveel chimpansees heb ik nodig om het gewicht van de babywalvis te evenaren? Oplossing 1 babywalvis = 5 nijlpaarden 1 nijlpaard = 2 giraffen 1 giraf = 13 chimpansees 1 babywalvis is = 5 x 2 x 13 = 130 chimpansees
Lees Verder
Artikelen

De vaten van de winkel

In een winkel zijn er 6 vaten met 8, 13, 15, 17, 19 en 31 liter olie of azijn. We weten dat een liter olie twee keer zoveel kost als azijn. Een klant koopt € 1400 olie en € 1400 azijn, zodat hij alle vaten op één neemt. Welk vat bleef achter in de winkel?
Lees Verder
Artikelen

Punten die verdwijnen

Als u deze afbeelding zorgvuldig bekijkt, ziet u hoe de kruispunten van de lijnen het gevoel geven dat er grijze stippen verschijnen en verdwijnen. Oplossing Zulke punten zijn echt niet aanwezig, het is alleen een optisch effect.
Lees Verder
Artikelen

De zandloper

Een leraar gebruikt een zandloper die precies vijf uur duurt om de klastijd te meten die om 09:00 uur 's ochtends begint. Op een moment dat de leraar op zijn rug op het bord schrijft, draait een jokerstudent de klok. Na een tijdje keert dezelfde student, die spijt heeft, terug naar zijn oorspronkelijke positie als het 11.30 uur is.
Lees Verder
Artikelen

De kinderen van George en Marge

George en Marge huwden na hun respectieve scheidingen. Beiden hadden kinderen uit hun vorige huwelijken. Momenteel wonen er 9 kinderen bij hen. George is de vader van 4 van hen en Marge is de moeder van 6. Hoeveel kinderen hebben vrucht gehad van hun huidige huwelijk? Oplossing Als ze geen gemeenschappelijke kinderen hadden gehad, zouden ze momenteel met 4 + 6 = 10 kinderen leven.
Lees Verder
Artikelen

Fietstocht

Een fietser verlaat zijn huis op zijn fiets. De twee wielen van de fiets zijn identiek en er treedt tijdens de rit geen slippen op. Na een paar uur keert hij terug naar huis. Welke van de twee wielen is tijdens de rit het meest gedraaid? Oplossing Het voorwiel rijdt een langere weg, zodat het meer draait dan het achterwiel.
Lees Verder
Artikelen

Met de bus naar school

Alberto en Benito zijn twee broers die elke dag met de bus naar school gaan omdat ze tien keer sneller reizen dan ze lopen. In de straat waar ze wonen zijn er twee haltes op dezelfde buslijn en hoewel ze samenleven, gaat Alberto altijd naar de halte aan de rechterkant die dichterbij is en Benito gaat altijd naar de halte aan de linkerkant, in de in dezelfde zin waarin de bus circuleert.
Lees Verder
Artikelen

Rondreis naar de stad

Alberto moet naar de stad om inkopen te doen en dan terug naar huis te komen. Ik wilde de reis maken met een gemiddelde van 60 km / u, maar vanwege het verkeer was de gemiddelde snelheid van de uitgaande reis 30 km / u. Welke gemiddelde snelheid moet ik doen op de terugreis om de hele reis te voltooien met een gemiddelde snelheid van 60 km / u?
Lees Verder
Artikelen

De zus koppelt club

Een club bestaat uit 10 meisjes, die allemaal verschillend zijn en variëren van 4 tot 13 jaar. Bovendien heeft het de eigenaardigheid dat meisjes twee tot twee zussen zijn. De bedragen van de leeftijden van de zusterparen zijn respectievelijk 10, 13, 17, 22 en 23 jaar. Clara, die 7 jaar oud is, is een van de clubleden.
Lees Verder
Artikelen

Postzegels voor één dollar

Een dame overhandigde een dollarbiljet aan een postbediende en zei: "Geef me ongeveer twee cent postzegels, tien keer dat bedrag van één cent postzegels en de rest in vijf postzegels." Hoe kan de werknemer aan deze unieke vraag voldoen? Oplossing U moet 5 stempels van 2 cent, 50 van 1 cent en 8 van 5 cent leveren die samen precies 1 dollar toevoegen.
Lees Verder