Opmerkingen

Reflecties op leeftijdsverschillen in het paar

Reflecties op leeftijdsverschillen in het paar

Blijf vandaag bij me, leef één dag en één nacht bij me en ik zal je de oorsprong van alle gedichten laten zien. Walt whitman

Leeftijdsverschillen in het paar en de evolutie

Door een reflectie van de evolutionaire psychologie, de verschillende strategieën bij de verkiezing van echtparen worden verhoogd, van het biologische gedeelte naar het culturele gedeelte, zoals het gebeurt in jonge paren met volwassen mannen of vrouwen.

In 2009 werd de televisieserie "Modern Family" uitgebracht, die de structuur en werking van drie Amerikaanse families toont. Een van hen is de familie van Gloria en Jay, het is een huwelijk bestaande uit een jonge vrouw en een volwassen man. Hoewel het waar is dat afstanden en asymmetrieën in paarrelaties hun leden vroeg of laat scheiden, kan elke variabele afstand markeren in de consolidatie, continuïteit of het verbreken ervan.

De complexiteit in de samenstelling van paren maakt hen uniek en tegelijkertijd hebben gelukkige en ongelukkige paren ook vergelijkbare functionele en disfunctionele aspecten.

De kennis van neurowetenschappen stelt ons in staat om aan te geven dat liefde in de hersenen zit (neocortex), hier is de plaats van het denken. Als liefde in de limbische structuur plezier en seksueel verlangen is, veroorzaakt de verbinding met de neocortex ook gevoelens en verlangens van toewijding om familie of emotionele banden te vestigen (Cerebro, 2014).

Aan de andere kant zijn enkele van de variabelen die paren in eerste instantie verenigen: de instincten, de verschillen (Evolution, 2013), de mensen die vreemd of mysterieus voor ons zijn, het mysterie wordt geassocieerd met nieuwheid en nieuwigheid aan hou van neurotransmitter de dopamine (Fisher, 2013), overeenkomsten, continue behandeling, verboden relaties, obstakels in de relatie (Romeo en Juliet-effect) (Sangrador, 1982), schoonheid of fysieke aantrekkingskracht, gelijkheid, nabijheid, interactie, eenvoudige belichting, complementariteit, bedrijf (Myers, 1991), passie, erotiek, verlangen naar betrokkenheid, idealisatie, fantasieën, vriendschap, intimiteit, de geur van beschermde e-mail (Orlandini, 1998) partialismen, onze behoeften: sociaal, spiritueel, emotioneel, economisch, persoonlijkheid, het doel om vervolgens een gezin te vormen, zich alleen of zelfs ouder te voelen.

Is leeftijd belangrijk in de liefde?

Wij zijn het enige dier dat zonder dorst drinkt en zonder tijd liefheeft. José Ortega y Gasset

Het komt steeds vaker voor om paren te zien die niet chronologisch, maar emotioneel overeenkomen. Elke relatie is uniek en onherhaalbaar en elk van hen heeft punten voor en tegen als elke andere.

Sommige specialisten wijzen erop dat beide psychologische behoeften hebben waarvan er geen bewustzijn is. Ze hebben er bijvoorbeeld op gewezen dat ze 'in de ander de bevrediging van hun eigen behoeften zoeken', maar dit gebeurt bij bijna alle paren: 'dat de beveiligde e-mail me gelukkig maakt'.

Beide paren hebben gemeen dat fysieke aantrekkelijkheid en seksuele aantrekkingskracht niet fundamenteel is.

Tegen beide is dat de samenleving nog steeds niet de taboes doorbreekt om een ​​jonge vrouw en een volwassen man te zien. En het is meer gestigmatiseerd om oudere vrouwen met jonge mannen te zien.

Tegen beide is dat sommige specialisten ze beschrijven als Oedipus-relaties (georganiseerde set van liefdevolle en vijandige verlangens die het kind ervaart ten opzichte van zijn ouders) (Laplanche & Pontalis, 1993) of Electra onopgelost. Met andere woorden, beide zouden onopgeloste psychologische behoeften hebben, waarbij we in het paar de vader of moeder zien die we in de kindertijd nodig hadden. Het zou echter gewoon een mythe kunnen zijn, omdat ze, net als elk paar, kunnen samenwerken om te groeien en gemeenschappelijke doelen te delen en onafhankelijker te handelen als elk ander paar.

De coëxistentiecycli kunnen variëren van 4 tot 7 jaar, om door te gaan of de link te beëindigen.

De jonge paren zien in het oudere paar: persoonlijkheid, wijsheid of culturele superioriteit, macht, ervaring, bescherming en veiligheid (het laatste kenmerk wordt gedetecteerd en heeft zelfs in de natuur de voorkeur bij vrouwelijke primaten, de reden is dat intelligentie een erfelijke eigenschap is ) (We zijn schattig, 2013). Ze beïnvloeden ook de verjonging van het paar of doen zich niet in negatieve zin voordoen, maar profiteren van de volwassenheid van de andere persoon om hun omgeving te begrijpen. Vrouwelijke verliefdheid neigt over het algemeen meer naar fusie dan naar mannelijke passie (Orlandini, 1998).

Oudere paren zien in het jongere paar: meer dan de aantrekkingskracht van puur seksueel terrein, het delen van de emotionele, prestaties en levensprojecten (in onze bonobo's-broers is het delen van voedsel een manier om het paar te benaderen, het menselijke equivalent het zou eerlijk zijn om de projecten, het voedsel te delen en het is een teken van langdurige zorg) (Somos monos, 2013). Het is belangrijk op te merken dat in de wereld van de evolutie bij de keuze van het paar, alles wat we doen door en voor hen wordt gedaan.

En, afhankelijk van hoe we met hen omgaan, kunnen we worden weggegooid of gekozen (Evolution, 2013)

Deze vakbonden hebben de neiging te falen als de gehechtheidsbinding alleen seks of paternalisme is door de bescherming van de andere persoon en er geen groei van beide is in de gebieden waar ze elkaar hebben ontmoet of geen nieuwe projecten samen bouwen. Dat gebeurt echter ook bij paren zonder leeftijdsverschil.

Vanuit mijn oogpunt Het succes van dit soort relaties is om een ​​positieve houding ten opzichte van de andere persoon te hebben en te begrijpen dat het chronologische proces van het leven anders is in beide en als de psychologische behoeften door elk lid worden geladen en opgelost, kan de relatie met deze overwegingen vollediger worden geleefd.

Een dergelijke relatie, in plaats van de biologische overlevingspatronen van de soort (paring, verbeterde en verbeterde vernieuwing van de soort en voortplanting) te gehoorzamen, is te wijten aan cultuur, wat in evolutionaire termen alles is wat we niet doen vanuit instinct, alles wat we moeten leren (naar school gaan, lezen, naar muziek luisteren of kleding kopen). Hoewel in sommige gevallen de mogelijkheid bestaat om ook nakomelingen mee te nemen.

Het is echter heel belangrijk om dat in het algemeen te benadrukken: "zij zijn degenen die uiteindelijk kiezen". En de schaal ervan houdt niet noodzakelijk rekening met de instinctieve eigenschappen die symmetrische eigenschappen van fysieke schoonheid overwegen, maar houdt rekening met aspecten die verband houden met cultuur, zoals gedrag, ervaring, een goede minnaar zijn, hardwerkend, intelligent, gezonde gezondheidsgewoonten hebben, vriendelijk zijn en met goed humeur, onder andere functies toe te voegen aan de mogelijkheid van paren.

Video: Rutte ziet geen andere oplossingen formatie na verplichte 'reflectie' - Nieuwsminuut #2205 (Juli- 2020).