Artikelen

Beroemde zinnen van Aldous Huxley

Beroemde zinnen van Aldous Huxley

Aldous Huxley (1894-1963) was een beroemde Britse schrijver uit een familie van intellectuelen. Hij is de auteur van talloze essays, romans en verhalen die hem als een referentie in het moderne denken beschouwen.

Misschien wel het meest beroemde en invloedrijke werk van Aldous Huxley zijn "Een gelukkige wereld”, Geschreven in 1932. Het is een roman die ons dichter bij een brengt dystopische toekomst, met een zeer pessimistische kijk op het leven en de maatschappij. Het toont ons een samenleving gebaseerd op psychologische conditionering en in de sociale kasten.

Beroemde zinnen van Aldous Huxley

"Echt revolutionaire verandering moet worden bereikt, niet in de externe wereld, maar in de mens."

"We leven samen en handelen en reageren op elkaar, maar altijd, in alle omstandigheden, zijn we alleen."

"De realiteit is niet wat ons overkomt, maar wat we doen met wat ons overkomt."

“Onze hedendaagse westerse samenleving, ondanks haar materiële, intellectuele en politieke vooruitgang, helpt steeds minder aan de geestelijke gezondheid en heeft de neiging de interne veiligheid, geluk, rede en het vermogen tot liefde van het individu te ondermijnen; hij heeft de neiging om hem in een automaat te veranderen die zijn frustratie betaalt als een mens met groeiende psychische stoornissen en een wanhoop die verborgen is onder een hectisch verlangen naar werk en vermeende genoegens. "

"Een waarheid zonder interesse kan worden overschaduwd door een opwindende leugen."

"Hoe sinister de wensen van een politicus zijn, des te pompeuzer wordt in het algemeen de adel van zijn taal."

"Het is nooit hetzelfde om de waarheid voor jezelf te kennen dan om er voor een ander naar te moeten luisteren."

“Alle mannen zijn goden voor hun hond. Daarom zijn er zoveel mensen die meer van hun honden houden dan mannen. "

"De meeste mensen hebben een bijna oneindig vermogen om dingen als vanzelfsprekend te beschouwen."

“Liefde verdrijft angst en wederzijds, angst verdrijft liefde. En niet alleen om liefde verdrijft angst; ook voor intelligentie, goedheid, alle gedachten van schoonheid en waarheid, en alleen stomme wanhoop blijft; en uiteindelijk komt angst om de mensheid zelf van de mens te verdrijven. "

"De omvang van de bedragen lijkt aanzienlijk te variëren, afhankelijk van of ze moeten worden betaald of geïnd."

"Hij dacht aan de onbegrijpelijke opeenvolging van veranderingen en gevaren die samen een leven vormen, in alle schoonheden en gruwelen en absurditeiten waarvan de conjunctie het schema schept, onmogelijk te interpreteren, maar goddelijk significant, van het menselijk lot."

"Een intellectueel is een persoon die iets interessants heeft ontdekt dan seks."

"Het geld geeft geen voldoening wanneer je moet werken om het te verdienen, omdat werken om het te krijgen er geen tijd is om het uit te geven."

"Het onderzoek naar ziekten is zo ver gevorderd dat het steeds moeilijker wordt om iemand te vinden die helemaal gezond is."

"Karakter is de som van de neiging om in een bepaalde richting te handelen."

"Het goede van de mensheid moet zijn dat iedereen geniet van het maximale geluk dat hij kan, zonder het geluk van anderen te verminderen."

“Onverschilligheid is een vorm van luiheid en luiheid is een van de symptomen van een gebroken hart. Niemand is lui met waar hij van houdt. '

"Hij die zwijgt, verklaart zichzelf niet."

“De doctrines van het Nazifascisme, het communisme, het nationalisme, enz., Zijn idiote manifestaties; Maar degenen die in hen geloven slagen erin om hun harten enorm te verwarmen door deze overtuigingen; en deze onmiddellijke opwinding doet hen de langetermijnrampen vergeten die het onvermijdelijke gevolg zijn van dergelijke overtuigingen. "

“Ik wil geen troost. Ik wil God, ik wil poëzie, ik wil echt gevaar, ik wil vrijheid, ik wil goedheid, ik wil zonde. ”

"Het is noodzakelijk om zich te ontdoen van de fundamentele menselijke ongeschiktheid die materialistisch egoïsme vormt."

"In de kunst zijn er moeilijkere eenvoud dan de ingewikkelder complexiteit."

"Misschien is de enige lesgeschiedenis die ons leert dat wij mensen niets leren van de lessen uit de geschiedenis."

"Hoe langzaam je ook denkt dat de uren voorbijgaan, ze zullen kort lijken als je denkt dat ze nooit meer zullen gebeuren."

"Er is ten minste een hoek van het universum dat je zeker kunt verbeteren, en je bent jezelf."

"Gewoonte zet luxueus genot om in dagelijkse behoeften."

“In de loop van de volgende generatie geloof ik dat de meesters van de wereld zullen ontdekken dat conditionering van kinderen en narco-hypnose effectiever zijn als regeringsinstrumenten dan clubs en kerkers, en dat de hebzucht naar macht even volledig kan worden vervuld als op suggestie mensen zijn gemaakt om van hun dienstbaarheid te houden alsof zweepslagen worden opgelegd en geschopt. '

Video: Aldous Huxley interview 1958 deel 1 (Augustus 2020).