In detail

Uitbanning van geweld tegen vrouwen

Uitbanning van geweld tegen vrouwen

Geweld tegen vrouwen en meisjes neemt in de loop der jaren steeds meer toe, ongeveer 137 vrouwen in de wereld worden dagelijks gedood door een familielid, in minder dan de helft van deze gevallen werden ze gedood door degenen die op een bepaald moment Het was zijn partner. Uit de rapporten van de WHO (Wereldgezondheidsorganisatie) blijkt dat 32 van elke 100 vrouwen die zijn gedood en eerder zijn gemarteld, benadrukken dat geweld tegen vrouwen ' wereldwijd gezondheidsprobleem van epidemische proporties”.

In het kader van de herdenking van Internationale dag voor de uitbanning van geweld tegen vrouwen, dat wordt gevierd op 25 novemberzullen veel regeringen, instellingen en internationale organisaties praten over alle "grote" acties die ze hebben gedaan om vrouwen en meisjes te verdedigen. Gezien de statistische gegevens is dat echter te zien De institutionele inspanningen en uitgevoerde programma's waren onvoldoende om een ​​dergelijk ernstig sociaal probleem op te lossen. Hoe is geweld tegen vrouwen.

inhoud

 • 1 Wij zijn geen cijfers: wij zijn vrouwen en meisjes met namen
 • 2 groepen met een grotere kwetsbaarheid
 • 3 Cyberpesten
 • 4 Train je lichaam en je geest
 • 5 Vrouw, minimaliseer jezelf niet: machtig jezelf!
 • 6 gewelddadige families
 • 7 Mannen en vrouwen verenigd tegen gendergeweld

Wij zijn geen cijfers: wij zijn vrouwen en meisjes met namen

Geweld tegen vrouwen is een van de meest voorkomende mensenrechtenschendingen wereldwijd. We kijken naar de cijfers, maar wat als we in plaats van getallen de namen en gezichten van elk van de slachtoffers en met hen de naam van sommige van hun geliefden vermelden, omdat ze ook een zeer grote straf op zichzelf dragen, omdat velen hebben de ernstigste gevolgen van dit soort geweld geleden: feminicides en verdwijning van zoveel vrouwen, zijnde de Jongeren en meisjes de bevolking die het meeste risico loopt:

Voor elke 4 kindslachtoffers van mensenhandel zijn er drie meisjes die uit het gezin zijn gehaald, vandaag weten hun ouders niet of ze nog leven of dood zijn, met alle gevolgen van dien. Het is vermeldenswaard dat vier van elke vijf vrouwen en drie van de vier meisjes het slachtoffer zijn van mensenhandel voor seksuele uitbuiting.

Hoewel de cijfers van geweld alarmerend zijn, is de realiteit des te meer het vermelden waard dat in de landen waar meer geweld voorkomt, dezelfde VN (Verenigde Naties) in haar statistieken ons vertelt dat haar gegevens onvoldoende zijn, We weten ook dat de agressie meestal niet wordt gerapporteerd en dat, hoewel internationale organisaties helpen bij het implementeren van goede programma's, gecorrumpeerd door gendergeweld, corruptie en straffeloosheid die hen niet in praktijk brengen zoals zou moeten. Programma's voor sociale aanpassing, misdaadpreventie en recidive moeten worden herzien en verbeterd.

U bent misschien geïnteresseerd: kan geweld worden bestreden met geweld?

Groepen met een grotere kwetsbaarheid

Hoewel we onverschillig staan ​​tegenover veel problemen, in andere delen van de wereld: 200 miljoen vrouwen en meisjes tussen de 15 en 19 jaar oud hebben genitale verminking van vrouwen opgelopen, tenminste in 30 landen waar er gegevens zijn; 12 miljoen meisjes jonger dan 18 zijn elk jaar getrouwd in Afrika bezuiden de Sahara; 15 miljoen vrouwen tussen 15 en 19 jaar zijn gedwongen om op enig moment in hun leven gedwongen seksuele relaties (geslachtsgemeenschap of andere seksuele praktijken) te hebben; in de meeste landen het grootste risico voor tienermeisjes is gedwongen worden om seks te hebben met je huidige of voormalige partner.

de meest kwetsbare groepen, Ze bestaan ​​uit vrouwen:

 • Indianen.
 • Migranten.
 • Vrouwen met een handicap
 • Mensen die manieren hebben om hun seksuele diversiteit te manifesteren, behalve monogame heteroseksualiteit, zoals leden van de LGBT-gemeenschap (lesbisch, homoseksueel, biseksueel, transseksueel), onder anderen.
 • Religieuze minderheden

Waarom blijven we bang zijn voor wat anders is dan wij? Er is rijkdom in diversiteit!

Cyberstalking

Met het gebruik van sociale netwerken is cyberpesten toegenomen, wat betekent dit soort intimidatie? Ontvangen van berichten en / of e-mails: ongewenst, seksueel expliciet en aanstootgevend; of ongepaste en aanstootgevende pogingen op sociale netwerken.

Veel gevallen van zelfmoord, depressie en anderen Ernstige problemen zijn ontstaan ​​na jaren van cyberpesten, veel ouders beseffen dat het te laat is: een op de tien vrouwen in de Europese Unie verklaarde cyberpesten te hebben gehad vanaf de leeftijd van 15 jaar, het risico is groter voor jonge vrouwen tussen de 18 en 29 jaar.

Train je lichaam en je geest

Alleen in Mexico sterft er elke twee en een half uur een vrouw. Hoewel de bedoeling van velen van ons is om niet te vechten of een confrontatie te hebben, moeten we ons met discipline op alle mogelijke manieren en als goede krijgers voorbereiden: ons lichaam, onze geest en onze geest zoveel mogelijk versterken.

We kunnen onze dochters niet op alle uren en in alle situaties of stadia beschermen, veel daden van afwijzing en geweld worden in hun studiecentra uitgevoerd. Seksueel misbruik van minderjarigen vindt in de meeste gevallen thuis en onder familieleden plaats: 'Denk eraan dat de wet niet is om u te beschermen of om voor uw kinderen te zorgen. Het is om de misdaad te straffen, als ze de schuldige vinden of tenminste in uw land zoeken. '

We moeten leren onszelf te verdedigen en voor onszelf te zorgen, om technologie in ons voordeel te gebruiken. Er zijn applicaties die ons kunnen helpen om een ​​beetje veiliger te blijven, bijvoorbeeld in Mexico, een gezin begon met het ontwikkelen van slimme sieraden om diefstal en ontvoering te voorkomen: Geek & Chic We moeten onze sociale ondersteuningsnetwerken versterken; en op hun beurt meisjes en onze dochters leren dit te doen, autonomie en zelfredzaamheid bevorderen vanaf een jonge leeftijd, omdat de Financieel afhankelijk zijn is de reden waarom veel slachtoffers hun cirkel van geweld niet kunnen verlaten.

U bent misschien geïnteresseerd: de nieuwe online psychologie om seksistisch geweld te voorkomen

Vrouw, minimaliseer jezelf niet: machtig jezelf!

Misschien denk je dat je te jong of te volwassen bent om er iets aan te doen, misschien heb je een bevoorrechte positie op deze planeet, evenals andere problemen op je agenda om op te lossen ... Maar vandaag wil ik je vertellen dat onverschilligheid is een groot kwaad van onze tijd en het genereert andere sociale problemen. Alle vrouwen, ongeacht hun leeftijd, uit hun kennisgebied, met hun vaardigheden, talenten, ervaring en hun vurige verlangen om een ​​betere wereld te zoeken, kunnen potentiële factoren voor verandering zijn.

De samenleving heeft sterke, voorbereide, onafhankelijke vrouwen nodig die vanuit hun vakgebied diepgaande veranderingen willen aanbrengen: in hun persoon, in hun gezin en in hun samenleving, met dat innerlijke vuur en passie die ons geslacht onderscheidt.

Soms kan het moeilijk zijn om over bepaalde kwesties met familie, vrienden of zelfs met je religieuze gemeenschap te praten, vanwege het stigma, de schaamte, overtuigingen, gewoonten en gebruiken van elke groep: 'er is veel geweld tegen vrouwen, zelfs vermomd als genade, repressie heeft veel maskers. ”Als er binnen u een groot emotioneel lijden is en u dit niet hebt kunnen verwerken, is het raadzaam voor uw gezondheid dat u een psychologische behandeling start, u kunt uzelf bevrijden van grote psychische lasten wanneer u praat met een gezondheidsdeskundige, wiens doel het is u te helpen vervullen de jouwe, zonder vooroordelen.

Een ernstig gevolg van geweld tegen vrouwen is handicap, en daarmee wordt het misbruik benadrukt.

Gewelddadige gezinnen

Helaas komt veel van het geweld van onze families van herkomst. er tradities en gewoonten die expliciet geweld tegen vrouwen zijn, is geworteld in het collectieve onbewuste, hoewel het gebruikelijk is, zelfs als het van andere vrouwen komt, zelfs in de vorm van een grap, het is geen gezonde praktijk en je hoeft het niet toe te staan ​​als je je daarvoor niet wilt lenen, onthoud dat "een intimidatie kan vermomd als een grap, maar het is nog steeds een bedreiging. "

Als je uit een gewelddadig gezin komt en dat pernicieuze paradigma wilt veranderen, kun je het doen, als ze in je gezinskern de grenzen van respect niet begrijpen, als ze je rechten als mens hebben geschonden, is het misschien tijd om je voor te bereiden om van hen af ​​te komen. Ontkenning is een destructief type afweermechanisme, verandering is niet altijd gemakkelijk voor jezelf, zelfs met de wil, verwacht niet dat anderen dat doen door het feit dat je hebt besloten te veranderen. De wereld is erg groot en divers, net zoals er mensen zijn die graag de rechten van anderen schenden, zo zijn er mensen die in harmonie, respect en tolerantie willen leven.

"We kunnen niet voor ons gezin kiezen, noch voor enkele moeilijke levenssituaties waarin we moesten leven, maar we kunnen vanaf vandaag beslissen om een ​​ander type gezondere relaties te kiezen."

Mannen en vrouwen verenigd tegen gendergeweld

Mannen en vrouwen kunnen de hoop Voor vrouwen van alle leeftijden die momenteel van hun rechten worden beroofd, kunnen uw acties zo groot of klein zijn als u wilt, maar ze zullen zeker een impact hebben, althans op het leven van iemand anders.

Boven alles kunnen ze zijn transitiemiddelen in hun eigen stamboom, omdat de wortel van dit sociale conflict wordt geïmplanteerd, verzorgd en gevoed vanuit vele cellen van onze samenleving of 'families'. We kunnen de wereld niet veranderen, maar we kunnen ons gedrag aanpassen en leren respecteren vanuit onze huizen en een 'klein stukje van de hemel' bouwen. Het is moeilijk als er geen andere manier van interactie is dan hetzelfde geweld, maar het is mogelijk, wat soms onmogelijk is om te overleven met de gevolgen van het niet aanbrengen van de relevante veranderingen, onthoud dat: “wat je doet of stop met doen , het zal replica's hebben, niet alleen in je leven, maar ook in dat van je kinderen, neven en toekomstige generaties. '

Het recht op leven, op een fatsoenlijk leven, op gezondheid, is iets waar vrouwen niet om zouden moeten vragen, het is iets dat zou moeten bestaan: laten we er samen voor werken! Misschien is het tijd om onze geschiedenis te bekijken en ervoor te zorgen dat we niet dezelfde fouten herhalen ... Anders, zoals Carl Sagan (1997) zei in "The World and its Demons": we kunnen een nieuwe periode van obscurantisme ingaan.

Elektronische referenties

Video: Rode schoenen om voorbijgangers bewust te maken van geweld op vrouwen (Juli- 2020).