Artikelen

Het kaasprobleem

Het kaasprobleem

Als we vragen waar de ideeën voor raadsels vandaan komen, zult u het ermee eens zijn dat een goed onderwerp kan verschijnen in elke situatie die ons toevallig verrast of ingenieus lijkt. Maar de ontwikkeling en implementatie van dit schema kan veel tijd en studie vergen.

In de dag tot dag valt er iets unieks op en natuurlijk ontstaat de reflectie: “als dit me al verbijsterd laat staan, zonder dat er enige moeilijkheid wordt toegevoegd, hoe zou ik die moeilijkheid kunnen vergroten door het de vorm te geven van een echte puzzel waar dat verstand verbergen?

Het probleem kan op een sympathieke manier worden gepresenteerd, zodat de beschrijving helpt bij het verklaren van de concepten en tegelijkertijd de ware moeilijkheid verhult in wat Bret Harte in het verhaal een 'kinderlijke eenvoud' zou noemen. Diezelfde eenvoud kan worden gebruikt om de aandacht af te leiden van de truc, of om, zoals een oude filosoof zei, "ars est celare artem" te zijn met wat hij bedoelde dat ware kunst is kunst te verbergen. Daarin verschillen de oude raadsels van de moderne.

Nou, terloops in een winkel zag ik een assistent die een kaas sneed en ik was gefascineerd door de ingenieuze manier waarop hij die had verdeeld. Hoe meer ronden ik hem gaf, hoe meer ik ervan overtuigd was dat hij die assistent dank verschuldigd was voor die suggestie die uiteindelijk zou uitkristalliseren in de vorm van een raadsel. Ik feliciteerde de winkelmanager met het vermogen van zijn assistent, waarop hij antwoordde: “Ah! Dat is niets. Je zou hem een ​​taart moeten zien snijden! '

Ik heb nooit de kans gehad om zijn vaardigheid met de cakes te zien, maar het was alsof een stuk cake en cheesecake in het gewas bleef en vanaf dat moment mijn mentale spijsvertering verstoorde, totdat ze me op een dag belden om uit te vinden een raadsel Ik tekende een cirkel en noemde het de legende van het pensioen, en sindsdien is het erg beroemd geworden.

Het snijden van een fluitje van een cent is gerelateerd aan het oppervlak en gaat niet verder dan de vierkantswortel of de twee dimensies. In de kaassnede gaan we verder, we dringen het oppervlak binnen en voeren kubieke vergelijkingen in, de diepte maakt het driedimensionaal.

Zou je weten hoeveel stukken er uit deze zes delen komen?

Oplossing

De kaas is verdeeld in twee delen met de eerste snede, in 4 met de tweede, 8 met de derde, 15 met de vierde, 26 met de vijfde, en 42 met de zesde en laatste snede.

Video: Jorns kaasprobleem. Call Of Duty: World War 2 Capture The Flag gameplay (Juli- 2020).