In detail

Vijf donuts voor zes kinderen

Vijf donuts voor zes kinderen

Tijdens de snack blijken we een bord te hebben met 5 gelijke donuts en zijn we 6 vrienden. Een van de jongens stelt voor om de 5 donuts in 6 gelijke stukken te verdelen, zodat we voor elk 5 gelijke stukken hebben en we allemaal hetzelfde eten. Een andere van de jongens, die echter dol was op vindingrijkheidsspellen, daagde ons uit om te kijken of we elke donut in gelijke delen konden verdelen, maar zonder een donut in zes of meer stukken te snijden, zodat we allemaal hetzelfde aantal hebben.

Hoe kunnen we 5 donuts gelijk in zes kinderen verdelen, maar zonder een donut in zes of meer gelijke delen te snijden?

Merk op dat een doughnut in een ander aantal stukken kan worden gesneden dan een andere doughnut, maar alle stukken van dezelfde doughnut moeten dezelfde grootte hebben.

Oplossing

Snijd 3 van de donuts elk in twee helften. We zullen zes gelijke delen hebben en een stuk aan elk kind uitdelen. Vervolgens splitsen we de twee overgebleven donuts in elk 3 gelijke delen en we zullen weer 6 delen hebben die we onder de kinderen verdelen. Alle kinderen zullen dezelfde hoeveelheid eten en we zullen geen donuts in 6 delen hebben gesneden.

Video: KINDEREN LATEN DANSEN VOOR DONUTS OP SCHOOL! #67 (Juli- 2020).