Artikelen

Verschil tussen liefde en obsessie

Verschil tussen liefde en obsessie

Liefde is een geweldig gevoel. Intens in het begin en gematigd in zijn ontwikkeling, zolang we grenzen stellen. Als we niet oppassen en ons laten meeslepen door passie, kunnen we obsessief worden. De lijn die liefde scheidt van obsessie is erg dun.

inhoud

  • 1 Obsessie is geen liefde
  • 2 Stel limiet in op obsessie
  • 3 Bewuste liefde

Obsessie is geen liefde

Obsessief zijn in een relatie betekent verder gaan dan liefde en bouw een muur die de relatie omhult zonder ruimte te laten voor manoeuvre.De vastgestelde exclusiviteit is zo rigide dat het uiteindelijk gevoelens van wantrouwen en alertheid in de relatie veroorzaakt.

De obsessie verdrinkt, knijpt en verstikt, en is het belangrijkste wapen van de controle.Weten wat het paar gaat doen, hoe en wanneer, met wie ze zullen zijn en erover beslissen zijn enkele voorbeelden. De focus van de obsessieve persoon is uniek en exclusief de ander verlichten, zelfs het leven verliezen. Het is alsof alles om het paar draait en de andere prioriteiten zijn geannuleerd.

Wanneer obsessie in een relatie verschijnt, heeft dit meestal te maken met een laag zelfbeeld. Er ontbreekt iets voor de persoon die het ervaart. Het is alsof een gevoel van leegte hem binnendringt en gevuld is met de andere persoon. terwijl die voelt dat liefde niet gevuld is met de ander maar wordt aangevuld.

Liefde biedt acceptatie, vrijheid en respect. Geef vleugels aan de ander in plaats van hem te vangen met kettingen. En zelfs wanneer een commitment wordt gevestigd, lijkt exclusiviteit geen norm maar worden de eerlijkheid en het welzijn van beide partners gewaardeerd.

Stel limiet in op obsessie

Aan obsessieve liefde komt een einde wanneer de persoon die het lijdt zich bewust is van hun gedrag en besluit het te beëindigen. Om dit te doen, De eerste stap is het accepteren van de obsessieve component die wordt gepresenteerd.

Na bewustwording is het erg belangrijk om ruimte te geven aan de ander, dat wil zeggen, maak de kettingen los waarmee we de relatie hebben vastgelegd om ze geleidelijk in vleugels te veranderen. Klop de muur neer. Op dit moment is het handig om na te denken over de reden voor die obsessie. Als we het goed doen, zullen we vaak merken dat de obsessie voortkomt uit een gevoel van onzekerheid vanwege de angst om de ander te verliezen of in de eerste plaats alleen gelaten te worden. Wanneer het is ontdekt, is de volgende stap de verantwoordelijkheid voor die behoeften te nemen en de emoties die daaruit voortvloeien te beheersen met als doel te voorkomen dat ze de relatie verstoren.

Jezelf in de plaats van de ander plaatsen helpt ook omdat het een ander perspectief brengt.Hoe zou je je voelen als ze je constant beheersen? Het is heel belangrijk om te begrijpen dat liefde niet bindend is en dat bezit en controle haar volledig teniet doen. Liefhebben is accepteren, kiezen en respecteren, kortom vertrouwen.

U bent misschien geïnteresseerd: Laat je niet beheersen door jaloezie: celotypie

Een ander aspect dat we niet mogen vergeten, is zelfvertrouwen. Jezelf vertrouwen is de impuls om je zelfvertrouwen te vergroten en elimineer dus al die onzekerheden en twijfels ten opzichte van de andere persoon. Als u bij ons bent, is dat bij voorkeur niet verplicht, dus waarom controle?

In het geval dat zich problemen voordoen bij het stellen van grenzen aan obsessie, is het raadzaam om naar een gespecialiseerde professional te gaan. Door met hem samen te werken, kunt u een oplossing vinden en verschillende soorten strategieën leren omgaan met de situatie.

Bewuste liefde

Nu we weten wat het betekent om obsessief te zijn in een relatie, is het handig om de belangrijkste kenmerken van een gezonde en bewuste liefde te kennen.

Zoals deze Op een gezonde manier liefhebben houdt in dat je de ander respecteert en zijn eigenheid begrijpt. Het is zich ervan bewust dat de andere persoon er niet is om onze verlangens te bevredigen of om onze wonden te genezen. Maar het blijft aan onze zijde omdat het het heeft gekozen.

Gezond houden houdt in dat je je inzet voor groei als motor van de relatie van het paar. Weg van angsten en banden. Dus datHet doel van de relatie is niet gelukkig te zijn, maar bewust te zijn en te evolueren.

Kort gezegd Liefde is de praktijk van acceptatie en vrijheid. Een intens en oprecht gevoel dat ons helpt te verbeteren en dat gebaseerd is op zelfliefde, want als we niet van onszelf houden, zullen we nauwelijks weten hoe we anderen goed kunnen liefhebben.

U bent misschien geïnteresseerd: Hoe te weten of je verliefd bent

Video: Liefde of vriendschap? Test hier wat het is (Juli- 2020).