Informatie

Mindfulness-oplossing

Mindfulness-oplossing

De mindfulness oefenen Het helpt ieder van ons zich minder als een gescheiden zelf te voelen en meer als onderdeel van een bredere wereld.

In de wereld van het Westen het ontwikkelen van een gezonde psychologische volwassenheid omvat het ontwikkelen van een duidelijke identiteit en een enkel zelfgevoel, goed gedefinieerde grenzen en een goede kennis van persoonlijke behoeften.

Ga uit van emotieSommige professionals in de geestelijke gezondheidszorg gebruiken de uitdrukking tolerantie van affectie om het vermogen om emoties volledig te voelen te beschrijven. Dit is een ander vermogen om met elkaar om te gaan. Als ik mijn eigen gevoelens niet kan herkennen of verdragen, of anders wel projecteer ze op jou of geef jou de schuld omdat ik me op een bepaalde manier voel.

de mindfulness oefenen cultiveer de tolerantie van genegenheid en geeft ons daarom veel meer vrijheid in relaties.

Door tijd door te brengen met zowel aangename als onaangename ervaringen, zonder zich te verspreiden met amusement en afleiding, verbetert onze tolerantie voor ongemak. Naast onszelf als een integraal onderdeel van een bredere wereld te zien en te ontdekken hoe ons gevoel van gescheiden zelf van moment tot moment wordt opgebouwd, we geven veel minder om ons behoud. Dit geeft ons een enorme flexibiliteit in het reageren op anderen.

Door aandacht te oefenen en emoties te observeren, zorgen we ervoor en ervaren we ze zoals ze uit het lichaam opkomen. Door minder te geloven in gebruikelijke verhalende gedachten, het is gemakkelijker om een ​​hele reeks gevoelens te verdragen. Zelfs negatieve emoties kunnen interessant zijn: we zien ze komen en gaan, hoge punten bereiken en verdwijnen. Dit nieuwe perspectief draagt ​​bij aan onze flexibiliteit om erop te reageren.

Mindfulness maakt de geest als een poel van kristalhelder water, in staat om alle reeksen inhoud te integreren zonder erdoor overweldigd te raken. Omdat de geest expansief is geworden, voelen we ons niet langer gedwongen om van onaangename gewaarwordingen af ​​te komen of ons vast te houden aan onaangename gevoelens. We kunnen dan oefenen met alle emoties die in relaties opkomen. en we kunnen veel flexibeler reageren op interpersoonlijke situaties, om niet langer zo bang te zijn om onze gevoelens te kwetsen.

Ana Tostado
Psicóloga

Abonneer je hier op ons YouTube-kanaal

Wat is Mindfulness en de voordelen voor de gezondheid?

Video: Mindfulness coach Marisa Garau over de gevaren van meditatie. TP #85 (Augustus 2020).