Artikelen

Herstel het seksleven toen je net een kind had

Herstel het seksleven toen je net een kind had

Er zijn maar weinig dingen die de relatie meer veranderen dan een kind krijgen. Voordat paren aan het avontuur van moederschap / vaderschap beginnen, zijn paren slechts paren, zodra een kind is geboren, lijkt een andere functie ouders te zijn. Deze nieuwe rol degradeert in veel gevallen de relatie van het paar naar een heel tweede niveau, omdat we onze energie richten op het nieuwe wezen dat ons leven heeft bereikt.

Hoewel het iets is dat zowel bij mannen als vrouwen gebeurt, zijn zij het die meestal met meer intensiteit leven vanwege de fysieke, hormonale en psychologische veranderingen die zwangerschap en bevalling veroorzaken, naast de mogelijke vervolgjes die ze in het lichaam van de vrouw kunnen achterlaten, hoewel ze tijdelijk zijn. Het kost tijd voor lichaam en geest om te herstellen. Bovendien zullen veel vrouwen zich concentreren op de rol van moeders en hun erotiek vergeten. Het lichaam van de vrouw is aangepast waardoor het er vaak een beetje erotisch uitziet. Aan de andere kant gaan veel mannen angstig om seksuele relaties aan hun partner voor te stellen uit angst dat de vrouw nog steeds pijn heeft.

inhoud

  • 1 Seks na de bevalling
  • 2 Wat te doen om het seksleven te herstellen
  • 3 Externe ondersteuning zoeken

Seks na de bevalling

Er zijn een aantal fysieke en psychologische variabelen waarmee rekening moet worden gehouden bij het hervatten van het seksuele leven. Bijvoorbeeld In de eerste paar weken worden vrouwen die zijn bevallen ontmoedigd om seks te penetreren om mogelijke infecties na de bevalling te voorkomen en om het lichaam te laten herstellen nadat de baby is geboren. Het aantal weken varieert van vrouw tot vrouw. Een ander vrij frequent probleem bij recente moeders is de droogheid, omdat vaginaal epitheel haatdragend is. En eindelijk vaginale spieren hebben de neiging om opgezwollen te zijn die seksueel genot tijdens geslachtsgemeenschap vermindert. In dit geval, als de vagina is opgezwollen, wordt het ten zeerste aanbevolen om Kegel-oefeningen te oefenen, naast hypopressieve oefeningen die ook helpen bij het voorkomen van urineverlies, voor vaginale droogheid is een beetje glijmiddel voldoende.

Naast het noodzakelijke fysieke herstel ontstaan ​​er na de levering nog andere problemen; vermoeidheid, minder intimiteit, zorg voor de baby, dit alles laat heel weinig ruimte om te genieten van een rustige en bevredigende seksualiteit. Als we hieraan toevoegen dat dat er is een hormoon genaamd prolactine, dat degene is die borstvoeding bevordert en tegelijkertijd de afname van oestrogeen vermindert, dat degenen die verantwoordelijk zijn voor het verlangen, het lijkt erop dat alles tegen is om terug te keren om te genieten van een bevredigende seksualiteit.

Wat te doen om het seksleven te herstellen

Op dit moment is het raadzaam om andere vormen van geslachtsgemeenschap te proberen dan geslachtsgemeenschap, het is een ideale tijd voor massages en strelingen. Het belangrijkste is dat seksuele luiheid niet wordt vastgesteld en een chronisch probleem wordt. Het is belangrijk dat het paar de vrouw wenselijk maakt, omdat ze zichzelf misschien fysiek niet aantrekkelijk vindt. Het is niet gemakkelijk om terug te keren naar passie nadat je ouders bent, maar het is niet onmogelijk, duizenden paren krijgen het dagelijks. Het zijn deze momenten die belangrijk zijn om te ontspannen en los te laten, en te genieten van alle momenten van intimiteit die we kunnen hebben met onze partner, die in het begin misschien niet te overvloedig is. Rustige seks wordt op prijs gesteld.

Hoe dan ook, als je geslachtsgemeenschap wilt oefenen, worden de houdingen aanbevolen waarin de vrouw de mate en intensiteit van de penetratie kan beheersen, zodat ze kan stoppen als ze zich ongemakkelijk voelt. De meest geschikte zijn degenen waar ze op zit. In het geval van een keizersnede moet worden vermeden dat de man boven de vrouw staat.

Het is heel belangrijk om dat in gedachten te houden het belangrijkste geslachtsorgaan zijn de hersenen, met wat essentieel is om je tijd te geven en geduldig en kalm voor jezelf te zijn. In staat zijn om tijd alleen door te brengen, om van je gezelschap te genieten, om je te kunnen knuffelen, zonder dat je geslachtsverkeer nodig hebt, is essentieel om herstel de vonk van de relatie.

Vrouwen die hun kinderen borstvoeding geven, voelen vaak de meest gevoelige borsten, iets dat vervelend kan zijn tijdens geslachtsgemeenschap, er kan zelfs melklekkage optreden, wat het paar soms kan storen. Het is essentieel om het te spreken en als het iets is dat ongemakkelijk is, zoek dan naar andere erogene zones.

Op zoek naar externe ondersteuning

Ouders zijn is een fulltime baan, maar dat betekent niet dat we alle uren van de dag bezig moeten zijn en dat we het moeten opgeven met ons complot van intimiteit en rust met onze partner. Het is belangrijk dat we momenten van zorg voor onze kinderen delegeren aan andere mensen, grootouders, ooms, kangoeroes, kinderen profiteren ook omdat ze vinden dat hun ouders meer ontspannen en in een beter humeur zijn. Dit wordt vooral aanbevolen in het geval van de moeder, zoveel mensen richten zich zoveel op de zorg voor de baby dat ze hun partners vergeten, hoewel ze een essentiële ondersteuning zijn in deze nieuwe fase.

Dit alles kan het heel moeilijk maken om terug te keren naar seksualiteit na de bevalling, maar met geduld, verlangen en indien nodig, een goed glijmiddel, kan seks weer bevredigend zijn.

Bovenal is het op deze beslissende momenten van essentieel belang dat de communicatie niet verloren gaat in het paar en dat er wederzijdse steun is in deze belangrijke fase van hun leven, aangezien beiden kunnen genieten van de ervaring van het zijn van ouders.

Video: Rethinking infidelity . . a talk for anyone who has ever loved. Esther Perel (Augustus 2020).