Kort

Wat betekenen dromen?

Wat betekenen dromen?

Sigmund Freud beschreef dromen als het pad tussen het bewuste en het onbewuste. Volgens hem, als we de droominhoud van dromen bestuderen, kunnen ze ons de verborgen en onbewuste verlangens onthullen die iemand naar de neurose leiden.

inhoud

  • 1 Ontcijfer de betekenis van dromen
  • 2 Droom dat we vallen
  • 3 Droom dat we vliegen
  • 4 Droom dat we worden vervolgd
  • 5 Droom dat we naakt zijn in het openbaar
  • 6 Droom dat we onze tanden verliezen
  • 7 Droom over ontrouw
  • 8 Droom dat we een examen doen
  • 9 Droom van de dood

Ontcijfer de betekenis van dromen

Het analyseren van de verborgen symboliek van dromen en het daaraan toekennen van betekenis is door de geschiedenis heen een bron van entertainment en zelfreflectie in de populaire cultuur geworden. Maar ... Hebben dromen echt een verborgen betekenis? Kunnen we onze onbewuste verlangens ontdekken door onze dromen te interpreteren?

Hoewel de meeste moderne theorieën suggereren dat het antwoord nee is, heeft dit niet verhinderd dat tolken en analisten een hele reeks woordenboeken over dromen publiceren die beweren te identificeren wat de meest voorkomende zijn.

We gaan het vandaag hebben over enkele van de meest voorkomende dromen en wat de geschriften over droominterpretatie daarover zeggen.

U bent misschien geïnteresseerd: Sigmund Freud's interpretatie van dromen

Droom dat we vallen

Dromen dat we van grote hoogten vallen is heel gebruikelijk. En hoewel er de populaire mythe is dat als je de grond raakt in je droom je in het echte leven zult sterven, dit is gewoon niet waar.

Volgens de meest populaire droominterpretaties, in slaap vallen is een teken dat er iets niet goed gaat in ons leven. Ik zou kunnen suggereren dat we een reeds gekozen verkiezing moeten heroverwegen of een nieuwe richting in een bepaald deel van ons leven moeten overwegen.

Dromen dat we vallen is een teken van angst in het echte leven, misschien van falen op het werk of in ons liefdesleven. De val drukt vaak de behoefte uit om los te laten en meer van het leven te genieten.

Droom dat we vliegen

Dromen dat we vliegen kan een opwindende en zelfs bevrijdende ervaring zijn, maar soms kunnen ze behoorlijk eng zijn (vooral voor mensen die hoogtevrees hebben).

Enerzijds deze dromen ze kunnen gevoelens van vrijheid en onafhankelijkheid vertegenwoordigen. Anderzijds kunnen ze ook een verlangen om te vluchten of te ontsnappen aan de realiteit van het leven.

Omdat het vaak positieve gevoelens van plezier inhoudt, beweren sommige auteurs dat vliegen onze seksualiteit kan vertegenwoordigen ... vooral aspecten ervan die vrijheid van sociale normen en beperkingen uitdrukken.

Om te dromen dat we worden vervolgd

Dromen dat we worden vervolgd door een aanvaller, bekend of onbekend, kan bijzonder beangstigend zijn. Droomtolken suggereren vaak dat deze beelden dat betekenen we proberen iets in ons dagelijks leven te vermijden.

Achtervolgd worden in een droom kan ook wijzen op een verlangen om te ontsnappen aan onze eigen angsten of verlangens. De sleutel om te begrijpen wat de droom zou kunnen betekenen, hangt gedeeltelijk af van de identiteit van onze vervolger. Achtervolgd worden door een dier kan erop wijzen dat we onze eigen woede, passies en andere gevoelens verbergen.

Als onze vervolger een mysterieuze, onbekende figuur is, zou dit kunnen vertegenwoordigen een slechte jeugdervaring of een trauma uit het verleden. Als we worden vervolgd door iemand van het andere geslacht, betekent dit dat we bang zijn voor liefde vanwege een moeilijke relatie in het verleden.

Droom dat we naakt zijn in het openbaar

Dromen van naakt zijn is niets ongewoons. Blijkbaar kan, wanneer we dromen van onze publieke naaktheid, erop wijzen dat we ons "bedriegers" voelen, dat we iets of dat vervalsen we zijn bang om onze onvolkomenheden en defecten te onthullen.

Om te dromen dat we onze tanden verliezen

Dromen over tanden verliezen kan meerdere betekenissen hebben. Een kan zijn dat we ons zorgen maken over onze aantrekkelijkheid of ons uiterlijk. Dat kan ook aangeven we worden gestoord door ons vermogen om te communiceren of dat we ons zorgen maken over iets beschamends.

De ware essentie van tanden is hun vermogen om te bijten, snijden, scheuren en slijpen, om deze reden verliezen onze persoonlijke kracht en ons vermogen om stevig, besluitvaardig en zelfbeschermend te zijn als onze tanden vallen.

Droom over ontrouw

Dromen dat onze partner of romantische partner ons bedriegt met iemand, kan echt pijnlijk zijn. In sommige gevallen begint de persoon zich zelfs af te vragen of de droom een ​​voorteken van de realiteit kan zijn.

Enerzijds kunnen deze dromen de weerspiegeling zijn van onze interne angsten over ontrouw, maar in de De meeste gevallen wijzen op problemen met vertrouwen, loyaliteit en communicatie in een relatie. Als we dromen dat wij of onze partner ons in de droom bedriegt, ontvangt een van de twee op dit moment niet wat hij nodig heeft uit die relatie.

Droom dat we een examen doen

Een examen afleggen in onze droom kan een onthullen onderliggende faalangst. Examens zijn zeer stressvolle ervaringen die ons dwingen om onze tekortkomingen onder ogen te zien. Dromen over het niet halen van een examen, te laat komen voor een examen of overrompeld raken, toont aan dat we ons niet voorbereid voelen op de uitdagingen van het leven.

Droom over de dood

Dood is een ander terugkerend thema in dromen, en een die bijzonder verontrustend kan zijn. Mensen dromen soms van de dood van een geliefde of zelfs dat we zelf sterven. Populaire interpretaties suggereren soms dat deze dromen ze weerspiegelen angst voor verandering of angst voor het onbekende.

En net als de dood kan een grote verandering even angstaanjagend zijn omdat we - net als de dood - niet weten wat er 'aan de andere kant' van de verandering is, daarom stelt de geest verandering gelijk aan de dood.

Er wordt ook aangenomen dat dromen over de dood van een geliefde deze angst voor verandering kunnen weerspiegelen, vooral met betrekking tot kinderen die opgroeien en ouder worden. Doodsdromen weerspiegelen daarom een ​​soort van rouwend over het onvermijdelijke verstrijken van de tijd.

Video: DROMEN BETEKENIS ontdekken: ontdek met deze 3 tips wat je droom betekent! (Augustus 2020).