Kort

4 overtuigingen die voorkomen dat je als koppel gelukkig bent

4 overtuigingen die voorkomen dat je als koppel gelukkig bent

Wat vind je van liefde, relaties en je partner? Heb je het in twijfel getrokken? Wat als de meest basale overtuigingen, waaraan je je zo hebt vastgeklampt of vasthoudt, en die je als vanzelfsprekend hebt aangenomen, ervoor zorgen dat je lijdt in je relatie? Hier belicht ik 4 basisovertuigingen en gebruik ik een deel van het proces van Byron Katie, de auteur van de bestseller "Houd van wat het is"En"Ik heb je liefde nodig, is het waar?”, 4 eenvoudige vragen om je te helpen de waarheid ervan in twijfel te trekken en je te laten zien hoe ze je leven kunnen beïnvloeden op een heimelijke maar diepgaande manier, en hoe te leven zonder hen kan je bevrijden en je helpen een betere relatie te leven ...

Geloof 1: Ik zal ongelukkig zijn zonder jou

Dit is een overtuiging die erg onschuldig lijkt, maar je leven als een paar op een zeer belangrijke manier kan beïnvloeden.

En de eerste vraag die ik je stel om jezelf af te vragen of je dit geloof hebt, zou 1) zijn Is het waar? Antwoord eerlijk, eenvoudig met een ja of nee. Als je ja hebt geantwoord, stel jezelf de vraag 2) Kun je weten dat het waar is met absolute zekerheid dat je ongelukkig zult zijn zonder je partner? Laat het antwoord uit het hart tevoorschijn komen, laat je geest opengaan en antwoord met een eenvoudige ja of nee.

Nu nodig ik je uit om 3 te zien) Hoe leef je je leven als je gelooft dat je ongelukkig zult zijn zonder je partner? Kun je je een triest en eenzaam leven voorstellen? Heb je afbeeldingen uit het verleden of zelfs films of liedjes die je doen geloven dat alleen zijn eenzaamheid, verlatenheid, verdriet betekent? Als je dit geloof hebt, kun je je vastklampen aan je partner, jezelf tot elke prijs dwingen om de relatie te behouden, om dingen te accepteren waar je het niet mee eens bent of waar je je niet goed bij voelt. Je zegt niet wat je denkt. Je kunt proberen je partner constant in de gaten te houden, haar in de gaten te houden en op de hoogte te zijn van alles wat ze doet om ervoor te zorgen dat ze je niet verlaat. Deze gedachte kan angst, stress, afhankelijkheid en een moeilijk samenleven veroorzaken.

Stel je nu eens voor 4) Hoe zou je leven en relatie eruit zien als je niet zou geloven dat je ongelukkig zult zijn zonder je partner? Het is heel goed mogelijk dat u zich ontspant, dat u rustiger en zelfverzekerder bent, dat u accepteert dat deze persoon uw leven kan betreden en verlaten en dat u altijd gezond zult zijn. Je kunt stoppen met het voelen van de behoefte om het te beheersen. Dat je jezelf toestaat te genieten van de tijd dat de relatie duurt, erop vertrouwend dat je zult genieten van het leven met of zonder een partner. Alles voelt lichter, en je staat meer open voor het leven, en wat er kan gebeuren ... Je voelt je meer, meer echt, meer open om te zeggen en te doen wat je voelt ...

Zie je het verschil in hoe je het leven zou leven en je relatie met dat geloof en zonder dat? Zie je dat alles eenvoudiger en harmonischer zou zijn als dat geloof niet in je hoofd zit?

Geloof 2: Liefde is hebben wat je wilt en je behoeften dekken

Is het waar? Kun je weten dat het waar is met absolute zekerheid dat als je partner van je houdt, zou doen wat je vraagt ​​of je zou geven wat je denkt dat je nodig hebt? Ik vraag je om je tijd te nemen om te antwoorden ... Vraag jezelf af of dat echt liefde betekent en antwoord met een ja of nee.

Laten we nu kijken hoe dit geloof je leven kan beïnvloeden. Om dit te doen, vraag jezelf af: hoe leef je je leven als je denkt dat als je partner van je houdt, hij zou doen wat je vraagt ​​of je zou geven wat je nodig hebt en het niet doet? Je kunt je storen, kwalijk nemen, dicht bij die persoon staan ​​en je liefde wegnemen; dat je constant zijn liefde meet, gebaseerd op wat hij voor je doet. U kunt het behandelen met hardheid, slecht humeur, druk of verwijten. En behandel je jezelf als je dit geloof hebt? Je maakt jezelf onzeker, je dwingt jezelf dingen te doen voor je partner die je niet wilt doen, je dwingt jezelf, je duwt jezelf.

Nu, hoe zou je je leven en je relatie leiden als je niet kon geloven dat als je partner van je houdt, hij zou doen wat je vraagt ​​of je zou geven wat je denkt dat je nodig hebt? Het is mogelijk dat meer open, je minder veeleisend, meer liefdevol bent, je niets van de andere persoon nodig zou hebben, je zou meer genieten van de aanwezigheid van de andere persoon, zonder te eisen, zonder voorwaarden te stellen, en je zou je vrijer voelen om op de manier te handelen dat je voelt, zonder je verplicht te voelen om dingen te doen waar je geen zin in hebt. Er zou meer vrede zijn in je leven en je relatie ...

Als anderen niet aan uw behoeften voldoen, is dit het signaal dat we het zelf moeten doen... Geef aandacht, bloemen, vleierij, zorg, liefde, liefde die je je partner vraagt. Voordat je het eist, vraag jezelf af of je het aan jezelf geeft, het is heel goed mogelijk dat je het niet doet, en dat wat je van je partner vraagt ​​alleen de weerspiegeling is van wat je jezelf moet geven en niet geef je ...

Byron Katie vertelt ons: “Persoonlijkheden houden niet van, ze willen iets. Liefde zoekt nergens naar, het wil niets, het heeft niets nodig, het heeft geen "je zou moeten". Dus als ik mensen hoor zeggen dat ze van iemand houden en in ruil daarvoor bemind willen worden, weet ik dat ze het niet over liefde hebben. Ze hebben het over iets anders”.

Geloof 3: Ik moet de liefde en goedkeuring van andere mensen winnen

Dit is een van de meest pijnlijke overtuigingen met betrekking tot relaties. Let op hoe leef je je leven als je op zoek bent naar liefde en goedkeuring? TWe zijn bang om alleen te zijn en we passen ons gedrag aan om de aandacht van een andere persoon te trekken en hun liefde te krijgen. We veranderen ons gedrag om afwijzing of kritiek te voorkomen. Door te wijzigen wie we zijn, worden we iemand die niet authentiek is. We verbergen aspecten van ons uit angst dat anderen ons beoordelen of ze niet leuk vinden. We zetten een masker op en leven in angst om te ontdekken wie we echt zijn. We doen dingen die we anderen niet willen behagen. En dit is een zeer pijnlijke en vermoeiende manier van leven, doen alsof we zijn wie we niet zijn ... Dit geloof leidt je naar een vals en stressvol leven.

Kijk nu, hoe zou je leven als je niet geloofde dat je de liefde en goedkeuring van anderen moest winnen?: Je zou kunnen genieten van zijn wie je bent, je op je gemak voelen bij jezelf, jezelf geven aan anderen zoals je bent, doen en zeggen wat je voelt op elk moment. Wanneer we onszelf bevrijden van een dergelijk geloof, kunnen we onze angsten loslaten om te zijn wie we zijn. We voelen ons echt, eerlijk en ontspannen in de relatie. Het wordt gemakkelijk om liefde te uiten en weer gelukkig te zijn, ongeacht wat anderen zeggen of denken.

Geloof 4: Mijn partner heeft veel gebreken

Wat als ik je zou vertellen dat de schijnbare gebreken van je partner die je zoveel dwarszit, een mogelijkheid tot zelfkennis zijn? De anderen zijn de weerspiegeling van onze gedachten en overtuigingen. Byron Katie vertelt ons: “Zodra we onze gedachten in twijfel trekken, zijn onze partners altijd onze grootste leraren. Er zijn geen fouten over de persoon met wie je bent, hij of zij is de perfecte leraar voor jou, of de relatie nu voor jou werkt of niet, zodra je je gedachten in twijfel trekt, begin je dit duidelijk te zien. ".

Er is geen fout in het universum. Dus als je partner overstuur is, prima. Als er iets aan hem is dat je als een defect beschouwt, nou, omdat deze defecten van jou zijn, projecteer je ze en kun je ze schrijven, bevragen en jezelf bevrijden. Mensen gaan naar India om een ​​goeroe te vinden, maar dat hoeft niet: je leeft er mee. Je partner geeft je alles wat je nodig hebt voor je eigen vrijheid. "

Om gezonde, liefdevolle en respectvolle relaties te ontwikkelen, moet je die overtuigingen over liefde identificeren, relaties en onze partner en los deze oordelen en overtuigingen op. Om dit te doen, kunt u het Byron Katie-proces gebruiken, 4 eenvoudige vragen die u kunnen helpen om uzelf te bevrijden van die overtuigingen die u ervan weerhouden te genieten van uw relatie en vooral uw relatie met uzelf. Wanneer je je stressvolle overtuigingen in twijfel trekt, wordt je partner iemand die heel belangrijk is op je pad van zelfontdekking.

Gerelateerde testen
  • Persoonlijkheidstest
  • Eigenwaarde test
  • Koppel compatibiliteitstest
  • Zelfkennis test
  • Vriendschap test
  • Ben ik verliefd

Video: Dragnet: Big Cab Big Slip Big Try Big Little Mother (Juli- 2020).