Opmerkingen

Er zijn fysieke verschillen tussen rationele en emotionele hersenen

Er zijn fysieke verschillen tussen rationele en emotionele hersenen

onlangs Monash University onderzoekers, in Australië, hebben ze gevonden fysieke verschillen in de hersenen van mensen die meer emotioneel reageren op de gevoelens van anderen (emotionele empathie), vergeleken met mensen die rationeler reageren (cognitieve empathie).

Affectieve empathie en cognitieve empathie

In deze studie, geregisseerd door Robert Eres van de Monash School of Psychological Sciences, zijn correlaties tussen grijze stofdichtheid en cognitieve en affectieve empathie geïdentificeerd.

"De mensen die aan de top staan ​​van emotionele empathie zijn degenen die snel angst voelen wanneer ze een horrorfilm kijken, of beginnen te huilen voor trieste scènes. Degenen die in plaats daarvan een hoge cognitieve empathie hebben, zijn de meest rationele, bijvoorbeeld, als een klinisch psycholoog wanneer hij een patiënt adviseert, "verklaarde Mr. Eres.
Deze studie toont een relatie waarin mensen die hebben meer hersencellen In bepaalde hersengebieden zijn ze beter in verschillende soorten empathie.

De onderzoekers gebruikten op voxel gebaseerde morfometrie (VBM) om de mate te onderzoeken waarin de dichtheid van grijze materie bij 176 deelnemers was, en hun scores werden voorspeld in tests die hun cognitieve empathie vergeleken met emotioneel of emotioneel beoordeelden.

De resultaten toonden aan dat mensen met hoge cijfers van de emotionele empathie ze hadden een hogere dichtheid van grijze materie in de insula, een regio midden in het 'midden' van de hersenen. Degenen die hoger scoorden voor cognitieve empathie hadden een hogere dichtheid in de middelste cingulaire cortex, een gebied boven het corpus callosum, dat de twee hersenhelften verbindt.

"Samen bieden deze resultaten validatie dat empathie een constructie met meerdere componenten is, zowel emotionele empathie als cognitieve empathie hebben hersenmorfologische verschillen, die het bewijs leveren dat empathie wordt vertegenwoordigd door neuronale verschillen en structurele correspondenties. "suggereert de studie.

De resultaten roepen meer vragen op of sommige soorten empathie kan worden verhoogd door mentale training, of als mensen hun empathisch vermogen kunnen verliezen als ze niet genoeg gebruiken.

In de toekomst willen ze doorgaan met onderzoeken om erachter te komen of er de mogelijkheid bestaat om geschoolde mensen te trainen in taken die verband houden met empathie, en dat ze kunnen leiden tot veranderingen in deze hersenstructuren en onderzoeken of schade aan deze hersenstructuren als gevolg van een beroerte Het kan bijvoorbeeld leiden tot verliezen van het niveau van empathie.

Bron: Monash University

Referenties

LeDoux, J.E. (1999).Emotioneel brein. Barcelona: Ariel / Planet

Video: NTR: Focus - Zijn wij goed of slecht? Zondag 1 april 18:55 Ned2 (Juli- 2020).