Artikelen

Epilepsie: soorten aanvallen en meest voorkomende oorzaken

Epilepsie: soorten aanvallen en meest voorkomende oorzaken

de epilepsie Het is een abrupte en voorbijgaande aandoening van de normale hersenfysiologie, meestal van de hersenschors. Het wordt geassocieerd met een verandering van de elektrische activiteit van de hersenen, als gevolg van abnormale activiteitsontladingen van een groep neuronen die zich in het algemeen in de cortex bevinden.

inhoud

 • 1 Soorten epileptische aanvallen
 • 2 Mogelijke oorzaken van epilepsie
 • 3 referenties

Soorten aanvallen

Epileptische aanvallen kunnen worden onderverdeeld in twee soorten, gedeeltelijke en algemene crises.

Gedeeltelijke aanvallen van epilepsie

Bij gedeeltelijke epileptische aanvallen is de elektrische schok afkomstig van een min of meer gelokaliseerde groep neuronen corticale bekend als epileptische focus of epileptogene zone.

Normaal zijn er verschillende klinische manifestaties van dit soort crisis, die worden bepaald door de locatie van de epileptische focus en de voortplantingsrichting van deze lozingen.

Daar moet je rekening mee houden in sommige gevallen kunnen gedeeltelijke aanvallen zich ontwikkelen en een gegeneraliseerde tonisch-klonische crisis worden.

Gegeneraliseerde epilepsie crisis

Aan de andere kant in algemene crises vindt synchrone en gelijktijdige activering van de twee hersenhelften plaats, inclusief de centrale fronto cortex, diencefalische structuren, thalamische kernen en thalamocorticale verbindingen.

Wanneer bewustzijn wordt veranderd, worden primitief, repetitief en op hun beurt gecoördineerd gedrag, automatismen genoemd, gepresenteerd. Die worden gepresenteerd zonder een specifiek doel, op een onbewuste en automatische manier, bijvoorbeeld: van het food-grade type zoals kauwen, slikken of pacificeren.

Vaak kunnen mensen die lijden aan epilepsie anticiperen op een aanval als gevolg van epileptische aura. dat zijn karakteristieke symptomen die verschijnen voordat de crisis zich voordoet.

Mogelijke oorzaken van epilepsie

Epilepsie wordt veroorzaakt door elektrische hypersynchronisatie van het neurale netwerk van de hersenschors, waarbij een abnormale afscheiding van zenuwimpulsen van terugkerende en paroxismale kenmerken een storing van de zenuwcellen veroorzaakt die onwillekeurige bewegingen en bewustzijnsverlies veroorzaakt.

Patiënten met epilepsie kunnen last hebben van een reeks ongecontroleerde en onwillekeurige lichaamsbewegingen. aanvallen herhaaldelijk genoemd. Dit wordt "epileptische aanval" genoemd.

klinisch, epilepsie wordt gedefinieerd als een aandoening waarbij ten minste twee niet-uitgelokte aanvallen optreden met een tijdscheiding van meer dan 24 uur.

Minder dan de helft van de gevallen van epilepsie heeft een identificeerbare oorzaak en er wordt aangenomen dat epilepsie bij de meeste patiënten genetisch bepaald is. Bij de rest van patiënten bij wie de oorzaak niet kan worden vastgesteld of vastgesteld, de lijst met mogelijke oorzaken van epileptische aanvallen is zeer gevarieerd

Mogelijke oorzaken van niet-identificeerbare epilepsie

 • Hoofdtrauma
 • Hersentumor
 • beroerte
 • Intracraniële infectie
 • Hersendegeneratie
 • Aangeboren hersenformaties
 • Congenitale metabolisme fouten

Opkomst en ontwikkeling van de ziekte

Epilepsie kan gedurende het leven van een persoon voorkomen, hetzij vanwege een structurele laesie in de hersenen of ook vanwege een hersenlitteken. In de meeste gevallen treedt deze ziekte op tijdens de geboorte of later bij de geboorte.

In feite zijn er twee belangrijke soorten epilepsie:

 • symptomatisch, Het wordt voornamelijk veroorzaakt door hersenletsel. Het kan dus cognitieve achteruitgang en zelfs misvormingen in de corticale ontwikkeling veroorzaken
 • E idiopathische, waarin de oorsprong onbekend is. Daarom is de oorzaak van deze epileptische aanvallen onbekend. Maar het is waarschijnlijk te wijten aan tumoren of hersenafwijkingen of bepaalde ziekten die het zenuwstelsel aantasten.

Karakteristieke symptomen van de ziekte

Epilepsie is een chronische neurologische aandoening die mensen van alle leeftijden kan treffen. In de meeste gevallen hebben ze frequente aanvallen.

Deze aanvallen worden veroorzaakt door korte afleveringen waarin de bewegingen onvrijwillig zijn.Ze kunnen meestal een deel van het lichaam beïnvloeden en deze worden beschouwd als gedeeltelijke aanvallen of ze kunnen in hun geheel worden beïnvloed. De laatste, gegeneraliseerde aanvallen, Ze gaan meestal gepaard met verlies van bewustzijn en verlies van controle over de sluitspieren.

De epilepsiecrisis wordt beschouwd als een abnormale activiteit die optreedt in neuronen en direct hersenweefsel aantasten waardoor de hersenen in een prikkelbare toestand verkeren. Dit veroorzaakt dat het abnormale signalen uitzendt, wat herhaalde en onverwachte aanvallen veroorzaakt, die op hun beurt plotselinge veranderingen in aandacht en gedrag kunnen veroorzaken.

Dergelijke afleveringen veroorzaakt door epileptische aanvallen treden meestal op door een elektrische ontlading van zenuwprikkels, die op hun beurt dergelijke ontladingsproblemen in de hersenen genereren. Deze ontladingen kunnen zich manifesteren door zeer beknopte afleveringen, of ook door de spiercontracties die typisch zijn voor aanvallen.

De continuïteit kan variëren van minder dan één aanval in het jaar tot verschillende die op de dag optreden. Daarom wordt een aanwezigheid van epilepsie overwogen wanneer twee of meer niet-uitgelokte aanvallen optreden.

Referenties

Peña-Herrera, B. en Marcial, P. (2018) Neurowetenschappen: etiologie van hersenschade. Samborondón: Espiritu Santo University - Ecuador.

Video: Astma - wat gebeurt er in je longen? (Augustus 2020).