In detail

Hoe stress te verlichten van economische zorgen

Hoe stress te verlichten van economische zorgen

Een van de factoren die het meest lijkt benadrukken Mensen zijn tegenwoordig geldgerelateerde problemen.

Veel mensen kampen met economische onzekerheid, schulden en gebrek aan werk. En dit het gevoel van onveiligheid neemt toe in deze tijden van crisis, waar alles nog onzekerder lijkt. Maar wat als ik je zou vertellen dat geld zelf niet in staat is om je rust of geluk weg te nemen of weg te nemen en dat het jouw 'gedachten' daarover zijn die de enige zijn die je kunnen geruststellen of bang maken? Dit is goed nieuws, want om je rust en kalmte te herstellen, hoef je alleen maar te werken aan het enige dat je controle hebt over wat je voelt en gelooft ...

Onze overtuigingen brengen geld in rekening

Merk eerst op hoe gedachten je laten voelen: 'Ik heb geld nodig om kalm en veilig te zijn', 'Ik heb geld nodig om van het leven te genieten en gelukkig te zijn', of 'Als ik geen geld heb, kan er iets ergs gebeuren.' Maken deze gedachten u angstig, bezorgd of gefrustreerd? En hoe handel je als je deze gedachten hebt?: Ben je jaloers op degenen die meer geld hebben? Denk je dat er iets ontbreekt in je leven? Klaag je over je huidige leven? Klamp je je vast aan het geld dat je hebt of heb je Voelt u zich schuldig wanneer u het uitgeeft, werkt u vele uren en wat u niet bevalt? Probeer je nu voor te stellen hoe je je leven zou leiden zonder deze gedachten in je gedachten ... Misschien zou je opluchting voelen, zou je jezelf zwaarder maken, je zou elke dag meer kunnen genieten, doen wat je leuk vindt, kalm zijn, in vrede, genieten van het weinig of veel geld dat je hebt ... Merk op hoe deze gedachten je leven beïnvloeden, hoe je je voelt en hoe je handelt, wanneer je erover nadenkt en wanneer je dat niet doet.

Als je nu meer naar rust en stilte wilt voelen, nodig ik je uit om te proberen te zien hoe deze overtuigingen waaraan we ons hele leven hebben vastgehouden, eigenlijk vals kunnen zijn ... en te zien wat de ware relatie tussen geld en uw welzijn en geluk ... Hier deel ik wat "bewijs" van hoe deze overtuigingen vals kunnen zijn:

Ik heb geld nodig om me kalm en veilig te voelen

-Vele miljonairs lijden aan zorgen en angsten met betrekking tot hun financiële zekerheid, net zoals veel mensen met weinig of geen middelen gelukkig en vredig leven met hun leven. Natuurlijk is er ook het tegenovergestelde, er zijn veel miljonairs die kalm zijn en mensen zonder middelen die zich ongelukkig voelen, maar dat is precies het punt, er is geen echt verband tussen geld en de rust of het welzijn van deze mensen.
-
Stel je voor dat iemand al zijn geld in aandelen heeft belegd en plots aandelen vallen en dat geld van het ene op het andere moment verliezen. Die persoon blijft kalm totdat hij erachter komt dat hij het geld heeft verloren, omdat hij "gelooft" dat hij het heeft. De "gedachte" dat hij geld heeft, houdt hem kalm, terwijl IN WERKELIJKHEID dat geld niet langer is ... Als geld de ware oorzaak van zijn veiligheid en rust was, verloor hij het geld nauwelijks, die persoon had ook moeten verliezen Tegelijkertijd is zijn rust maar het is niet zo, alleen wanneer hij zich bewust wordt van het verlies en zijn geest hem vertelt dat dit verschrikkelijk is, is dat hij zijn rust verliest ...

Ik heb geld nodig om meer van het leven te genieten en gelukkig te zijn

- Ken je mensen die meer geld hebben dan jij en die blijkbaar minder van het leven genieten dan jij? En omgekeerd, ken je mensen met MINDER geld dan jij en toch lijken ze meer van het leven te genieten? Zoek naar echte voorbeelden in je leven, neem de tijd ... Zie je dan hoe je geluk niets met geld te maken heeft? Zo ja, dan moet iedereen die meer geld heeft dan jij "noodzakelijkerwijs" gelukkiger zijn en vice versa ... en zo gebeurt het niet ...

-Kan je je herinneren wanneer je meer geld had dan nu, maar je voelde je niet gelukkiger dan nu? En kun je een tijd bedenken waarin je minder geld had dan nu en toch je gelukkiger voelde dan nu? Als je die momenten herkent, kun je zien dat geluk niet wordt bepaald door de hoeveelheid geld die je hebt ...

-Denk na over de dingen die je de meeste vreugde in je leven hebben gebracht. Misschien is het je partner, met je kinderen, je familie, je vrienden of misschien een prestatie, iets doen waar je van houdt, of anderen helpen. Merk op dat deze vreugden en bevredigingen geen verband houden met geld. Nogmaals, geld was niet de oorzaak van je tevredenheid of geluk ...
-

Een ander goed bewijs hiervan zijn kinderen. Ze hebben geen geld nodig om van het leven te genieten, wees blij of lach. Wat ze op hun pad ook vinden, wordt speelgoed, ze zien alles nieuwsgierig en kunnen plezier hebben met de eenvoudigste dingen ... Ze zijn een geweldige demonstratie dat geluk en vreugde geen geld zijn.
-
Stel je voor dat de bank per ongeluk een grote storting van geld op je rekening doet, na een paar uur die fout rechtzetten en het geld van je rekening opnemen. Als geld de oorzaak was van je geluk, dan had je heel gelukkig moeten zijn in die uren dat al dat geld op je rekening stond ... maar omdat je niet "wist" dat je dat geld had, voelde je geen emotie respect ... Zie je hoe geld niet de oorzaak is van je geluk?

Als ik geen geld heb, kan er iets heel ergs gebeuren

Onlangs las ik over een schrijfster die in een opeenvolging van extreme situaties in haar leven leefde, waaronder het uiteenvallen van haar huwelijk, de afkeuring van haar ouders en het vinden van een niveau van extreme armoede. Deze omstandigheden leidden haar terug naar haar eerste droom om te schrijven omdat ze, zoals ze zei, niets meer te verliezen had. Ze legde uit dat de situaties die ze doormaakte alles wegnam wat niet essentieel was in haar leven en haar dingen over haar leerde die ze op geen enkele andere manier had geleerd.

En net als zij, veel mensen die crises of ervaringen hebben meegemaakt die zij als extreem beschouwen, hebben gemeld dat deze situaties hun leven voorgoed hebben getransformeerd en dankzij hen hebben kunnen leven met een veel grotere intensiteit, vrede en kracht. Zoals Marco Aurelio filosoof en Romeinse keizer zei: "Heb alleen lief wat er met je gebeurt en wat door jouw bestemming wordt uitgezet. Welnu, wat past het beste bij uw behoeften?

Ik nodig je uit om te zoeken naar al het bewijsmateriaal waarmee je 'voor jezelf' kunt bewijzen dat geld niet echt de bron is van je gemoedsrust of geluk, maar 'je gedachten' en overtuigingen erover. Zoals Marco Aurelio ook zei: “Het leven van een man is wat zijn gedachten van haar maken". Door het aan te vinken, kun je minder afhankelijk worden van iets waar je geen controle over hebt, met minder angst om het niet te hebben en in plaats daarvan nu meer van je leven te genieten, met geld of zonder, want uiteindelijk willen we geld, toch?

U bent misschien geïnteresseerd:

  • Wat is stress, symptomen en behandeling?
  • Hoe omgaan met stress
  • Cortisol, het stresshormoon
  • Hoe stress te verlichten van economische zorgen
  • Test op kwetsbaarheid voor stress
  • Test op stressvaardigheden

Video: Bas Haring - Denken over economie - Home Academy (Juli- 2020).