Informatie

Alice's syndroom in Wonderland

Alice's syndroom in Wonderland

Nu strek ik me uit als de langste telescoop ooit! Tot ziens! schreeuwde hij, want toen hij naar beneden keek, zag hij dat zijn voeten al zo ver weg waren dat hij ze uit het oog leek te verliezen. Oh mijn arme voeten! Ik vraag me af wie nu je schoenen en je sokken aantrekt!

Als we ons het verhaal van herinneren Alice in Wonderland, we roepen zeker die momenten op dat Alicia van maat veranderde toen ze wat snoep of drinken dronk of at dat ze vond, steeds kleiner totdat ze erg klein werd of groeide tot ze groter werd. Deze scènes zijn misschien niet onbekend voor de schrijver, omdat het lijkt dat Lewis Carroll, de maker van de populaire roman Alice in Wonderland, onder andere leed aan een epileptische aandoening die hem vatbaar kon maken voor macropsie en micropsy, twee condities waarin objecten met een grotere of kleinere omvang dan ze in werkelijkheid worden waargenomen. Vandaag praten we over een fenomeen dat ons veel aan die momenten in de roman herinnert: de Alice's Syndrome in Wonderland

inhoud

  • 1 Wat is het syndroom van Alice in Wonderland?
  • 2 Oorzaken van het syndroom van Alice in Wonderland
  • 3 symptomen van het syndroom van Alice in Wonderland
  • 4 Behandeling van het syndroom van Alice in Wonderland

Wat is het syndroom van Alice in Wonderland?

Dit syndroom is een zeldzame aandoening waarbij er een is verstoorde perceptie van objecten en zichzelf, naast desoriëntatie. Mensen kunnen zien wat ze in de buurt hebben, en zelfs zichzelf, als groter of kleiner dan ze in werkelijkheid hebben.

Een persoon die aan dit syndroom lijdt, kan zichzelf bijvoorbeeld plotseling heel klein zien of zien hoe het plafond van de kamer steeds verder weggaat, terwijl de hanglamp groter wordt.

Dit syndroom Het treft meestal kinderen en wordt meestal geëlimineerd tijdens de adolescente fase, hoewel volwassenen er ook last van kunnen hebben.

Om te kunnen overwegen dat de persoon wordt getroffen door dit syndroom, moet worden uitgesloten dat deze vreemde perceptie geen probleem is dat is afgeleid van een oculaire aandoening of een soort hallucinatie.

Oorzaken van het syndroom van Alice in Wonderland

De oorzaken van het syndroom van Alice in Wonderland zijn niet helemaal duidelijk. Hoewel oculaire of hallucinerende problemen zijn uitgesloten, lijkt het concrete antwoord nog steeds nader te moeten worden onderzocht, hoewel het verband met migraine wordt geaccepteerd.

Veel onderzoekers relateren de oorzaken van dit syndroom aan een ongebruikelijke elektrische activiteit in de hersenen die resulteert in een abnormale bloedstroom, vooral in de hersengebieden die verantwoordelijk zijn voor verwerking en sensorische perceptie.

Lijden aan migraine is een van de aandoeningen waardoor we meer kans hebben om aan deze aandoening te lijden. Sommige onderzoekers beweren dat het syndroom van Alice in Wonderland een type is aura van migraine, dat wil zeggen een symptomatologie die is gebaseerd op een veranderde zintuiglijke waarneming die vóór ernstige hoofdpijn verschijnt.

Andere oorzaken kunnen zijn herseninfecties of een soort trauma. Deze aandoening kan ook optreden bij het nemen van bepaalde medicijnen. Voor veel patiënten werd echter geen specifieke oorzaak gevonden.

Symptomen van het syndroom van Alice in Wonderland

Dit syndroom beïnvloedt het gezichtsvermogen, de aanraking en het gehoor, en brengt het tijdelijke gevoel van de getroffenen in gevaar. Dat wil zeggen, de tijd lijkt langzamer of sneller te gaan dan normaal.

Het meest voorkomende symptoom bij dit syndroom is een veranderd lichaamsbeeld. De lichaamsdelen van de persoon worden als zeer groot of zeer klein ervaren. Naast deze vervormde perceptie van lichaamsdelen, kunnen mensen bij een episode van migraine de volgende percepties hebben:

  • Rechte lijnen worden als golvend waargenomen
  • Menselijke gezichten kunnen vervormd zijn
  • Driedimensionale objecten kunnen worden gezien als vlakken
  • Nog steeds lijken objecten in beweging te zijn
  • De kleuren zien er helderder uit
  • Dingen kunnen worden gezien als uitgerekt

Behandeling van het syndroom van Alice in Wonderland

Wanneer er vermoedens zijn van dit syndroom, de neurologie professional U kunt enkele tests uitvoeren om het te diagnosticeren. Deze tests kunnen zijn bloedtest om te weten of er een virus is dat het syndroom kan veroorzaken; Het is ook gebruikelijk dat een functionele magnetische resonantietest de hersenen in detail kan observeren of een elektro-encefalogram om zijn elektrische activiteit te meten.

Omdat het een zeldzaam syndroom is waarvan de oorzaken niet helemaal duidelijk zijn, is er geen volledig bewezen effectieve behandeling. Dit syndroom wordt dus meestal behandeld met profylactische behandelingen voor migraine, met name psychoactieve medicijnen zoals anticonvulsiva, antidepressiva of calciumantagonisten Ze regelen de bloeddruk. Diëten worden ook aanbevolen voor migraine, die meestal zeer positief is voor getroffen mensen. Er is echter nog veel onderzoek te doen om een ​​volledig effectieve behandeling te vinden voor al die mensen die geen migraine hebben en die getroffen zijn door dit syndroom.

Interessante links

Alice in Wonderland-syndroom en visuele migraine. //www.webmd.com/migraines-headaches/alice-wonderland-syndrome#2

Anne Weissenstein, Elisabeth Luchter en M.A. Stefan Bittmann (2014) Alice in Wonderland-syndroom: een zeldzame neurologische manifestatie met microscopie bij een 6-jarig kind //www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4302569/

Wat is Alice in Wonderland-syndroom? (AWS). Kimberly Holland //www.healthline.com/health/alice-in-wonderland-syndrome