Kort

Zoophilia: weet wat de oorzaken en de behandeling zijn

Zoophilia: weet wat de oorzaken en de behandeling zijn

zoophilia

de zoophilia is een seksuele parafilie erg controversieel. Maar, net als al het andere in dit leven, is het eerste wat je moet doen om over iets te praten, het te weten. Dus ... Let op!

inhoud

  • 1 Wat is zoofilie?
  • 2 Is het een slechte zaak?
  • 3 Oorzaken van zoofilie
  • 4 Zoophilia-behandeling

Wat is zoofilie?

Daar passen maar weinig twijfels bij seksualiteit is een fundamenteel onderdeel van de mens, zonder welke we 'kreupel' zouden zijn. Het gebruikelijke is dat wat ons verlangen wakker maakt een andere persoon is met voldoende capaciteit en volwassenheid om relaties te hebben. Dit is echter niet altijd het geval.

In sommige gevallen de persoon in kwestie ervaart een seksuele aantrekkingskracht voor iemand of iets dat niet alleen niet typisch is, maar kan illegaal en / of schadelijk zijn voor zichzelf of anderen (inclusief het object van plezier zelf, natuurlijk).

In de meeste van deze gevallen voelt de persoon zich slecht bij het uitvoeren van dergelijke seksuele activiteit, omdat hij zich ervan bewust is dat hij iets doet dat de maatschappij afwijst (en soms zelfs de persoon zelf het afwijst, maar het niet kan vermijden).

In het specifieke geval van zoöfilie is het niet alleen iets dat de samenleving afwijst en daarom het onderwerp een slecht gevoel geeft, het is een parafilie die een ander levend wezen schaadt. Dat wil zeggen, het beschadigt het dier in kwestie.

En, materie aangaan, zoophilia is de parafilie volgens welke het onderwerp emotionele en seksuele aantrekking tot dieren voelt. Opgemerkt moet worden dat er een verschil is tussen zoöfilie en bestialisme, hoewel ze soms verward zijn.

Zoophilia is de emotionele en seksuele aantrekkingskracht voor dieren, zonder verder oponthoud. Bestialisme is het hebben van seks met een dier. Dat wil zeggen, wanneer de paraffinische fantasie is voltooid. Dat is de reden waarom er zoöfielen kunnen zijn die nog nooit seks hebben gehad met dieren (hoewel het zeldzaam is).

Is het een slechte zaak?

Deze vraag kan op twee manieren worden beantwoord. Aan de ene kant we kunnen praten over de vraag of het iets goed of slecht is in generieke zinen aan de andere kant We kunnen praten over of het goed of slecht is voor de persoon die deze parafilie heeft.

Aan de kant van of het goed of slecht is in generieke zin, zoals we weten, Wat goed of slecht is, hangt af van wat de maatschappij beschouwt. En de samenleving is van mening dat het slecht is. Slecht, afwijkend en in veel gevallen het waard om legaal te worden vervolgd.

In feite In veel wettelijke codes wordt het beschouwd als een vorm van dierenmishandeling (en terecht). Daarom kunnen we zeggen dat het in die generieke zin een slechte zaak is.

Hoe zit het met de persoon die zoöfiel is? Voor hem is het ook een slechte zaak, omdat, over het algemeen, hij schaamt zich meestal voor de daden die hij begaat, en dat veroorzaakt hem angst en ongemak.

Voor zover het een onherstelbare fixatie is, is het bovendien normaal dat dit gevoel van ongemak de oefening herhaalt het aangaan van een vicieuze cirkel die meestal zijn leven verslechtert op sociaal en arbeidsniveau.

Oorzaken van zoofilie

Van de kant van de oorzaken, De oorzaken van zoöfilie zijn vandaag de dag nog onbekend, hoewel er enkele intuïties en hypothesen zijn. Over het algemeen worden meestal twee hypothesen gesteld:

Aan de ene kant het kan een relatie zijn tussen seksueel gedrag en dieren die toevallig wordt genomen en de hersenen associëren ze (bijvoorbeeld het podium hebben masturbatie op een plaats met dieren). Anderzijds Het kan te wijten zijn aan eenzaamheid en gebrek aan menselijk contact (Dit zou verklaren dat zoöfilie meer op het platteland voorkomt dan in steden).

Deze laatste hypothese is de sterkste, omdat deze bovendien wordt ondersteund door het feit dat de persoon meestal degene is die voor deze dieren zorgt en een speciale band ontwikkelt op het punt van het humaniseren van het dier.

Zoophilia-behandeling

Wat betreft de behandeling, het is ook iets waarover kan worden gedebatteerd. Op dit moment echter Er wordt aangenomen dat de enige effectieve manier om deze parafilie te behandelen, is via psychologische therapie.

In de therapieën proberen we aandacht te schenken aan de gedrags- en cognitieve sequenties van het individu, proberen we andere soorten seksuele opwinding te verbeteren en proberen we de erotische elementen van zijn parafilie te elimineren.

Opgemerkt moet worden dat, in tegenstelling tot andere parafilieën die geen schade toebrengen aan derden, zoöfilie wel verdient en moet worden behandeld, omdat het in de praktijk de schending van een dier inhoudt (omdat het geen toestemming kan geven).

Dus de zoophilia Het is een parafilie die weinig of niets wordt getolereerd door onze samenlevingen (hoewel er enkele uitzonderingen zijn) en leidt bovendien meestal tot schade aan dieren. Daarom is het het beste om een ​​behandeling te ondergaan om te stoppen met zoöfiel te zijn.

Video: Gary Yourofsky - A Life-Changing Speech, New York 2014 (Augustus 2020).